VfL Bochum knappar in på HSV
Anthony Losilla blev segermålskytt, efter att ha nickat in en hörna från Robert Žulj.

Efter två raka nederlag är VfL Bochum tillbaka i vinnarspåret, efter en knapp men rättvis seger i Osnabrück. Slutresultatet skrevs till 2-1 och båda målen kom efter hörnor från Robert Žulj. Eftersom Hamburg bara fick med sig en poäng från bortamötet i Aue är VfL nu endast två poäng bakom serieledarna.

Med exakt samma startelva som i senaste ligamatchen mot KSC gick Bochum ut på Bremer Brücke i Osnabrück. Hemmalaget kom till spel med fem raka förluster i ryggen och med seriens sämsta hemmafacit. Bochum visade tydligt vem som var förhandsfavorit och dominerade första halvlek. Efter en dryg kvart kom också ledningsmålet för bortalaget. Efter en Žulj-hörna skarvade Simon Zoller via en hemmaförsvarare bollen i mål. Lagkaptenen Anthony Losilla nickade in ett andra hörnmål med knappt tio minuter kvar av första halvlek. Återigen var det Žulj som stod för hörnan och för andra ligamatchen i rad gjorde fransmannen mål. Den här gången blev det också segermålet.

I andra halvlek tilläts hemmalaget komma högre upp i banan och inte helt oförtjänt kom också reduceringen efter en dryg timmes spel. Hemmalaget fick en till synes billig frispark precis på gränsen till straffområdet. Frisparksspecialisten Sebastian Kerk smekte elegant bollen i mål och gav hemmalaget nytt hopp. Det blev dock inte mer än hopp, utan Bochum kunde hålla undan och ta sin sjätte bortavinst för säsongen.

Det blev onödigt spännande efter Osnabrücks reducering, men Bochum lyckades ändå hålla undan och vinna. Tidigare upplagor av VfL hade förmodligen släppt till en kvittering, men denna säsong känns annorlunda. Laget har ett självklart självförtroende, som gör att även om det blåser snålt så står de upp och håller undan. Att alltid komma tillbaka med en vinst efter en förlust, är också ett tydligt tecken på att men är ett topplag.

Med två raka förluster bakom sig, var denna vinst av yttersta vikt. Att studsa tillbaka och vinna igen samtidigt som Hamburg bara fick en poäng gör att avståndet till förstaplatsen känns oväsentligt litet. Inte för att förstaplatsen är det viktigaste just nu, men för att visa att topptillhörigheten inte bara är en tillfällighet. För att fortsätt tillhöra de absoluta topplagen, måste man vinna mot på pappret sämre lag - vilket Bochum också gjorde i Osnabrück.