VfL Bochum och det märkliga året 2020
Flutlicht över Ruhrstadion i matchen mot VfB Stuttgart den 17 februari 2020.

VfL Bochum och det märkliga året 2020

Det på så många sätt usla året 2020 går mot sitt slut. Under året har hela mänskligheten ställts inför nya utmaningar och så också fotbollen. Tomma läktare och därmed uteblivna intäkter har skapat osäkerhet inför framtiden för många klubbar.

Själv hade jag turen att hinna se en match på Ruhrstation i Bochum innan pandemin bröt ut på allvar. Det var en av endast sex hemmamatcher med publik det här året. Matchen i sig var ingen höjdare och VfL torskade mot VfB Stuttgart efter ett sent avgörande. Däremot var stämningen och atmosfären kring matchen underbar att uppleva.
Som alltid!  

För Bochums del är det ekonomiska läget stabilt, men årets nyförvärv har alla kommit på fri transfer. Rent sportsligt har det däremot varit ett riktigt bra år och faktum är att VfL är bäst av alla lag i 2. Bundesliga under kalenderåret 2020. På totalt 29 matcher har det blivit 14 vinster, 7 kryss och 8 förluster, vilket alltså skulle resultera i en förstaplats i en tabell över årets matcher. Tätt bakom följer Hamburger SV och SV Darmstadt 98. Fortsätter 2021 i samma riktning kommer drömmen om en uppflyttning kanske förverkligas i slutet av maj.

Innan året är slut ska det dock spelas ytterligare en match, nämligen den mot FSV Mainz 05 i andra rundan av DFB-Pokal. Även om Mainz är ur slag och ligger näst sist i Bundesliga, är det givetvis en tuff uppgift som väntar Bochum. Coach Thomas Reis beskrev skillnaden mellan lagens båda ligor på ett enkelt, men ändå väldigt träffsäkert sätt; Bundesliga är en kvalitetsliga och 2. Bundesliga en mentalitetsliga. Enligt Transfermarkt är marknadsvärdet på Mainz trupp mer än fem gånger så högt som Bochums, så den individuella kvalitén ska ju rimligtvis vara betydligt bättre hos Mainz. Återstår att se om Bochum kan gå in med rätt inställning och överraska.

Vill slutligen passa på att tacka alla er som läser om Bochum och önska en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!   


 En kall Moritz Fiege smakar gott i alla lägen!

Mattias Grahnmattgrahn@hotmail.com2020-12-22 15:46:46
Author

Fler artiklar om Bochum

Bochum förlorade klart mot Köln
Inför säsongen 21/22: VfL Bochum