Kansas är slut nu…eller?

Kansas är slut nu…eller?

Efter ett bombardemang där olika transferbomber avlöst varandra fanns det fortfarande en kvar som skulle smällde högt och det var när Tyreek Hill lämnade Kansas City Chiefs för ett satsande Miami Dolphins.

Det var på onsdagseftermiddagen det började komma ut uppgifter om hur Tyreek Hill ville och ansåg sig vara värd lönen som skulle göra honom till den bästa betalda passmottagaren i NFL. Det tyckte inte Chiefs och tillät honom att söka efter en trade bort från Kansas och Miami svarade fort. Men innebär detta att de heliga trion med Mahomes,Kelce och Hill är upplöst och att vi nu ser Kansas stolthet störta mot avgrunden? Svaret är ja om man ser till vad olika experter tycker. Det råder någon slags tävling i amerikansk media där det handlar om att vara den förste att få utropa “Kansas är slut”. Detta har varit en pågående process ända sedan förlusten mot Buccs i Super Bowl och fortsatt under 2021 då Mahomes inte presterat på den absolut högsta nivån men om sanningen ska fram har han bara varit mänsklig.

***

Visst Tyreek Hill är en av NFLs absolut bästa receivrar och ett atletiskt unikum med en snabbhet som gör honom omöjlig att täcka eller komma ikapp. Hill gjorde till och statyn och den åldrande Alex Smith till en elit-presterande quarterback. MEN om jag ska vara helt ärlig köper jag inte att “Kansas är slut”, jag köper faktiskt inte ens att laget är på väg neråt. 
Ja, jag kommer vara en sån där jobbigt optimistisk lagbyggare som iställer ser möjligheten att bygga ett mångsidigare lag och som på längre sikt kommer kunna fortsätta utmana om en Super Bowl. Att Chiefs fick en sån bunt med draftval från Miami är bara bisarrt och man har helt plötsligt två val i förstarunda 2022 och även två i andrarundan. Det ger möjligheten att både plocka talang som kommer hjälpa laget på lång sikt men även kunna välja högkalibrig talang om som är redo att bidra direkt. Glöm inte Tyreek Hill var vald i runda 5 och nummer 165 totalt…

***
Vad hindrar Chiefs nu från att plocka upp telefonen och ringa Tyrann Mathieu och fråga vad hans löneanspråk är?
***

Chiefs är beroende av ett alarm som ringer till så fort de behöver ändra något. De fick alarmet på högsta volym i Super Bowl mot Tampa Bay och vad gjorde dem då? Jo de värvade in i stort sett en helt ny offensiv linje i både free agency och draft. Alarmet är nu egentligen detsamma fast med receiver och man har redan åtgärdat detta till viss del då man plockat in TikTok-stjärnan Smith-Schuster. Kansas har alla möjligheter i årets draft att hitta en speedster som kan matcha åtminstonde Hills atletiska förmåga. Missförstå mig inte här, jag säger inte att Tyreek Hill är lätt ersatt eller endast en receiver med otrolig snabbhet. Han är mycket mer än så men man får nu möjligheten att ge Mahomes något nytt samt ladda upp med talang framför honom som dessutom kan vara billiga i flera säsonger framöver.

***
Vad hindrar Chiefs nu att plocka in en OBJ sent i säsongen för nästintill ingenting? Eller chansa på en Will Fuller som lär vara relativt billig efter ett par misslyckade säsonger?
*** 

Jag kommer hålla fast vid att Miami komme var förloraren i denna trade så länge de inte vinner Super Bowl för det är väl det enda som kan motivera en så här trade ur Dolphins perspektiv? Nä vet ni vad, lägg ner tjötet om att Kansas inte kommer kunna hota i ett playoff eller i sin division som helt plötsligt blivit omöjlig att vinna i. Patrick Mahomes är en magiker och med Andy Reid vid sidlinjen samt ett par nya lekkamrater kommer vi känna igen laget oavsett och sanna mina ord. Mahomes och kompani kommer stå i minst AFC Championship 2022 och det är jag mer än gärna först att ropa ut. 

 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912022-03-23 22:44:42
Author

Fler artiklar om NFL