Lagbanner
Week #5: Mästarna blev mästrade
Patrick Mahomes och hans lagkamrater fick se sig besegrade den här veckan.

Week #5: Mästarna blev mästrade

Den femte veckan av årets säsong kantades av en mycket otäck skada på Dak Prescott och att mästarna i Kansas City Chiefs åkte på en oväntad käftsmäll. Mer om detta i veckans rapport.

Vi börjar veckans rapport med att nämna den allvarliga skada som quarterbacken Dak Prescott råkade ut för när hans Dallas Cowboys med viss möda besegrade New York Giants med 37-34. Det var i slutet av den tredje kvarten som olyckan var framme för Cowboys stjärna då han sprang framåt i banan och landade illa på sitt högra ben i samband med att han blev tacklad till marken av motståndarnas James Bradberry. Omgiven av sina lagkamrater och med tårar i ögonen fördes Prescott av planen och togs direkt till sjukhus där det konstaterades att han drabbats av ett benbrott i ankeln. Skadan påminner en del om den som drabbade Alex Smith i Washington för ett par år sedan. Prescotts säsong är därmed över och rehabiliteringen väntas ta omkring fyra till sex månader om allt går enligt plan. I hans frånvaro får laget fortsättningsvis förlita sig på veteranen Andy Dalton som quarterback och sämre ersättare hade man kunnat ha. Dalton är kanske inte lika mobil men han har definitivt kapacitet att leda det här talangfulla laget till åtminstone en titel i den för året mycket svaga NFC East, även om det kan bli aningen tuffare.

JETS KRÄFTGÅNG FORTSÄTTER
Inför säsongen var det en stor del av den amerikanska expertkåren som trodde att Carolina Panthers skulle tillhöra bottenträsket i ligan och när lagets stjärna Chistian McCaffrey gick sönder efter två veckor fick dessa tvivlare vatten på sin kvarn. Dock har man till mångas förvåning faktiskt spelat bättre sedan dess och under veckan slog man tillbaka Atlanta Falcons med 23-16 vilket gör att pantrarna nu tagit tre segrar på de fem inledande matcherna. Terry Bridgewater har i sin roll som quarterback sett fokuserad ut, försvaret har presterat över förväntan och som det ser ut just nu lär man inte sluta bland de sämsta lagen när allt ska summeras efter nyår. Ett lag som däremot har det riktigt jobbigt är New York Jets och i söndags blev misären än värre då man åkte på säsongens femte raka nederlag när Arizona Cardinals var på besök. Inte blev det bättre stämning när den stora nyheten kom att Le'Veon Bell blivit släppt av klubben och nu är pressen stor på coachen Adam Gase att vända på skutan, annars kommer han att vara arbetslös inom kort. Frågan är om spelarna är villiga att kämpa för sin tränare.

FÖRLUST FÖR DE BÅDA FINALISTERNA
Las Vegas Raiders och Miami Dolphins stod för varsin smällkaramell när de vann mot förra säsongens finalister Kansas City Chiefs och San Francisco 49ers med siffrorna 40-32 respektive 43-17. Mästarna i Kansas såg ut att ha fått rejält med grus i det så annars välfungerande maskineriet och de hade stora problem med Las Vegas vilt kämpande defensiv. Derek Carr utmanövrerade självaste Patrick Mahomes, rookien Henry Ruggs III fångade för 118 yards / 1 td och Josh Jacobs sprang för 77 yards och två touchdowns. Vad gäller Miami var Ryan v Fitzpatrick den store arkitekten bakom segern över San Francisco. Den skäggige quarterbacken visade en hel del av sin så kallade "Fitzmagic" då han passade fram till tre touchdowns och kastade för 350 yards totalt. Hans motpart i 49ers, Jimmy Garappolo, hade däremot ingen lyckad comeback efter att ha missat de två senaste matcherna pga skada och till slut valde coach Kyle Shanahan att helt enkelt bänka honom till förmån för CJ Beathard.

BÄSTA STARTEN SEDAN 1994
Vad gäller de övriga resultaten  tog bland annat Cleveland Browns en tung skalp när man drog det längsta strået hemma mot det erkänt defensivt starka Indianapolis Colts och laget har nu gjort sin bästa start på en säsong sedan 1994. På tal om bra starter är Seattle Seahawks, Pittsburgh Steelers, Tennessee Titans och Green Bay Packers fortfarande obesegrade den här säsongen.


Fullständiga resultat vecka #5:
Chicago Bears - Tampa Bay Buccaneers 20-19
Atlanta Falcons - Carolina Panthers 16-23
Baltimore Ravens - Cincinnati Bengals 27-3
Houston Texans - Jacksonville Jaguars 30-14
Kansas City Chiefs - Las Vegas Raiders 32-40
New York Jets - Arizona Cardinals 10-30
Pittsburgh Steelers - Philadelphia Eagles 38-29
Washington Football Team - Los Angeles Rams 10-30
San Francisco 49ers - Miami Dolphins 17-43
Cleveland Browns - Indianapolis Colts 32-23
Dallas Cowboys - New York Giants 37-34
Seattle Seahawks - Minnesota Vikings 27-26
New Orleans Saints - Los Angeles Chargers 30-27 OT
Tennessee Titans - Buffalo Bills 42-16

Björn Bellviken2020-10-17 19:00:00
Author

Fler artiklar om NFL