Lagbanner
Week #9: Steelers svit fortsatt intakt
Ben Roethlisberger och hans Pittsburgh Steelers fortsätter att stapla segrar på hög.

Week #9: Steelers svit fortsatt intakt

Pittsburgh Steelers fortsätter att ånga på, Buffalo Bills tog en övertygande seger mot Seattle Seahawks och Tom Brady hade det tufft när hans Tampa Bay Buccaners fick storstryk av New Orleans Saints. Mer om detta i veckans rapport.

Som enda obesegrade lag har Pittsburgh Steelers överraskat många den här säsongen och i söndags tog laget sin åttonde raka seger när det usla Dallas Cowboys stod för motståndet men det var med hjärtat i halsgropen som man kom undan med segern. Trots underläge på 13 poäng vände Mike Tomlins mannar på steken och quarterback Ben Roethlisberger spelade den stora huvudrollen i denna vändning med tre TD-passningar. Steelers försvar stod sedvanligt för en stabil insats där bland annat Minkah Fitzpatrick noterades för sin andra interception för säsongen. Vad gäller Cowboys så var detta ett steg i positiv riktning efter flera pinsamma insatser men det märks tydligt att man saknar sin långtidsskadade stjärna Dak Prescott.


KAMPEN OM LAWRENCE OCH BUFFALOS SKALP
Det har hittills varit en tuff säsong för Jacksonville Jaguars och New York Jets där ingenting har fungerat - varken på den offensiva eller defensiva sidan av bollen. Dock var de båda klubbarna riktigt nära varsin skräll under veckan som gick. Jaguars pressade Houston Texans ända in i kaklet med sin backup Jake Luton som quarterback och föll med endast två poäng och för Jets del var det mycket nära att man lyckades besegra antagonisten New England Patriots men med matchens sista spark avgjorde hemmalagets kicker Nick Folk med ett field goal till coach Bill Belichicks stora jubel. Nästa år kommer den stora talangen Trevor Lawrence högst troligen att väljas som nummer ett i draften och som läget ser ut just nu blir det en kamp mellan de här två klubbarna att sluta sist och därmed kunna tinga honom.

Veckans stora utropstecken var utan tvekan Buffalo Bills imponerande seger över Seattle Seahawks med 44-34 där hemmalagets quarterback Josh Allen visade hur bra han faktiskt kan vara när allt stämmer. Allen blev under hela matchen hänsynslöst attackerad av gästernas försvar (7 sacks) men han lyckades ändå stå för 415 passade yards och totalt fyra touchdowns. Det här var en tung käftsmäll för Seahawks som aldrig någonsin släppt till 44 poäng i en och samma match under huvudtränaren Pete Carrols ledning. 


BRADYS STÖRSTA FÖRLUST I KARRIÄREN
Tampa Bay Buccaneers och dess fanbärare Tom Brady åkte på en överkörning av monumentala mått när rivalerna New Orleans Saints var på besök i stan och det var en katastrofal kväll för hemmalagets del som inte alls levde upp till normal standard. New Orleans kunde ovanligt enkelt vinna med de galna siffrorna 38-3 och detta i första hand tack vare ett tätt försvar som fullständigt stängde igen butiken. Framåt sett visade quarterback Drew Brees, trots trevande spel tidigare under säsongen då hans förmåga att kasta långt ifrågasattes, varför han ännu tillhör ligans elit på positionen med 222 kastade yards och fyra touchdowns.

De två mest anmärkningsvärda sakerna från den här matchen var att tolv olika spelare i Saints noterades för minst en fångad boll och att Brady såg ut som en skugga av sig själv med noll touchdowns och tre (!) kastade interceptions. Detta var även den största förlusten i karriären för hans del och garanterat en insats som den sexfaldige mästaren vill glömma så fort som möjligt. 


Fullständiga resultat vecka #9:
San Francisco 49ers - Green Bay Packers 17-34
Atlanta Falcons - Denver Broncos 34-27
Buffalo Bills - Seattle Seahawks 44-34
Indianapolis Colts - Baltimore Ravens 10-24
Jacksonville Jaguars - Houston Texans 25-27
Kansas City Chiefs - Carolina Panthers 33-31
Minnesota Vikings - Detroit Lions 34-20
Tennessee Titans - Chicago Bears 24-17
Washington Football Team - New York Giants 20-23
Los Angeles Chargers - Las Vegas Raiders 26-31
Arizona Cardinals - Miami Dolphins 31-34
Dallas Cowboys - Pittsburgh Steelers 19-24
Tampa Bay Buccaneers - New Orleans Saints 3-38
New York Jets - New England Patriots 27-30

Björn Bellviken2020-11-13 21:53:00
Author

Fler artiklar om NFL