Sydkorea - Angola 1-0
Från vänster, Park Ji-sung och Park Chu-Young gjorde både en bra match, framförallt Park som var matchens spelare.

Sydkorea besegrade Angola med 1-0 där 20 årige Park Chu-Young gjorde matchens enda mål efter 23 minuters spel. Matchen spelades i Seoul, där Sydkorea dominerade händelserna på planen och kunde ha vunnit med betydligt större siffror om de förvaltat sina målchanser på ett bättre sätt. - Planen var väldigt svårspelad, men på det sättet som vi spelade, passade och rörde oss defensivt var strålande. Det enda problemet var att vi bara gjorde ett mål, säger Sydkoreas förbundskapten Dick Advocaat efter matchen.

Matchfakta

Sydkorea – Angola 1-0 (1-0)
1-0 (22min) Park Chu-Young (Lee Dong-Guk)
Domare: -
Publik: 63,255 (Seoul World Cup Stadium).
Varningar: Inga
Byten - Sydkorea: Lee Chun-Soo (73min. Kim Do-Heon), Lee Dong-Gook (87min. Jung Jo-Gook), Park Chu-Young (73min. Chung Kyung-Ho), Choi Jin-Cheul(78min. Kim Sang-Shik)

Lee Chun-Soo – (Ulsan Hyundai)

Avbytare – Kim Young-Kwang, Cho Jun-Ho, Won-hee Cho,  Kim Sang-Shik, You Kyoung-Youl, Lee Ho, Jang Hack-Yong, Baek Ji-Hoon, Kim Do-Heon, Choi Tae-Uk, Cho Jae-Jin, Jung Jo-Gook, Chung Kyung-Ho

Inledning
Matchen spelades onsdagen den 1 mars och truppen som var uttagen mot Angola innehöll många av de tilltänka VM spelarna, men det saknades några stycken bland annat de tre europaproffsen Ahn Jung-Hwan (MSV Duisburg), Cha Du-Ri (Frankfurt) och Seol Ki-Hyeon (Wolverhampton). Det som kunde anmärkas i uppställningen var att Ji-Sung Park spelade offensiv mittfältare tillskillnad mot när han spelar i Manchester United där han oftast spelar på högerkanten. Även Lee Young-Pyo fick en ny position som högerbacken, eftersom han annars spelar vänsterback i Tottenham.

Direkt från start i första halvlek började Korea i ett högt tempo där Angola fick rikta in sig på defensiven direkt. Redan efter 15 sekunder fick Lee Dong-Guk ett jätteläge att göra 1-0 men målvakter gjorde en bra räddning och på returen sköt Ji-Sung Park ett skott som räddades på mållinjen av en Angola spelare. I den 12 minuten fick Angola sin bästa chans i matchen på en frispark, där vänsterbacken i Korea Kim Dong-Jin missade att rensa undan bollen och Angolas Amado Flavio fick ett jätteläge från nära håll men missade målet. Efter ca 23 minuters spel fick Park Chu-Young bra skottläge och sköt ett hårt och lågt skott som letade sig in bakom Pereira i Angolas mål, där framspelningen kom från Lee Dong-Guk. Korea hade stort övertag i bollinnehavet under första halvlek och Park Ji-Sung var halvlekens klart bästa spelare.

I andra halvlek fortsatte Korea med full offensiv satsning, men efter ca 15 minuter jämnade spelet ut sig och många byten i båda lagen gjorde att tempot försämrades. Resten av andra halvlek blev bara en transportsträcka där den dåliga planen och det kalla vädret blev orsaker till det dåliga spelet. Det mest minnesvärda från andra halvlek var när det i slutminuterna började snöa. Något som syntes väldigt tydlig på planen var att de europabaserade spelarna håller ihop det koreanska spelet. Ji-Sung Park, Lee Young-Pyo och Lee Eul-Yong samtliga proffs i Europa tillhörde Sydkoreas bättre spelare på planen, men även back veteranen Choi Jin-Chul och innermittfältaren Kim Nam-Il (både med vid VM 2002) gjorde bra ifrån sig. Den som övertygade absolut mest var Sydkoreas Ji-Sung Park, som var matchens bäste spelare som under matchen visade upp bra första toucher, utmärkta passningar och hade en del eleganta dribblingsnummer.

Analys
Helhetsintrycket av matchen mot Angola är att Sydkoreas forwards måste bli effektivare innanför straffområdet och göra mål på sina chanser. Detta är ett gammalt problem men en riktig måltjuv behövs, för att förlita sig på en 20 årig anfallare med endast 1 års rutin från landslagsspel går helt enkelt inte. I fortsättningen behövs vassare avslut och bättre effektivitet. Någon som inte få gå sönder till VM 2006 är Ji-Sung Park, som bygger upp större delen av Sydkoreas anfallsspel. Han river sönder motståndarnas försvar, slår perfekta djupledsbollar och jobbar stenhårt i defensiven och visar vägen för resten av laget.