Sydkorea – Nyheter v.16
Hiddink interjuvades nyligen av Koreanska SBS TV och utalade sig bland annat om Advocaat.

Sydkorea – Nyheter v.16

Små och stora nyheter från förra veckan om vad som hände kring landslaget, koreansk fotboll och de sydkoreanska spelarna både i Korea och i Europa, både på och utanför planen.

Ahn flyttar hem till Korea?

Den sydkoreanske anfallaren Ahn Jung-Hwans kontrakt med MSV Duisburg går ut till sommaren. Med tanke på att Ahn fått sparsamt med speltid och att laget med största sannolikhet kommer att åka ur Bundesliga, kommer Ahn troligtvis inte vilja förlänga sitt kontrakt. Enligt koreanska Sports Chosun newspaper har en källa nära Ahn berättat att toppklubbar i K-league som FC Seoul, Suwon Samsung Bluewings och Seongnam Ilhwa Chunma haft kontakt med Ahn och han verkar positiv till en flytt hem till Korea. Senast den 30 årige anfallaren spelade i K-league var 2002 då han tillhörde Busan. Sedan dess har han spelat för Perugia i Italien, de japanska lagen Shimizu S-Pulse och Yokohama Marinos och FC Metz i Frankrike. 

Korea avancerar på FIFA rankingen

Sydkorea avancerade en placering på aprils FIFA ranking lista, från 31 plats till en delad 30:e plats tillsammans med Irland. Tittar man tillbaks hur det såg ut för exakt 1 år sedan har Korea tappat 8 placering då man låg på en 22 plats. 

Hiddink: Advocaat ”behöver inga råd”

Den förre sydkoreanske tränaren Guus Hiddink interjuvades nyligen av Koreanska SBS TV där han fick frågan om vilka tips han kunde ge sin landsman Dick Advocaat. Hiddink svarade att han inte behövde ge några råd till sin landsman eftersom Advocaat redan har så mycket erfarenhet från internationell fotboll. Hiddink pratade också om att det som gör sydkoreanska spelare så bra är deras vilja att vinna och att de kan offra allt för laget. – Jag hoppas att Sydkorea blir framgångsrika även i VM 2006, sa Hiddink i slutet av interjuv.

Koreanerna tror på sitt landslag till VM

Med 50 dagar kvar till VM tillfrågades 700 sydkoreaner om landets chanser i sommarens VM. Av de 700 svarade 89.6% att Korea kommer att minst ta sig till åttondelsfinal. 43.6% tror att laget tar sig vidare från gruppen men att det blir förlust i åttondelen. 27.5% tror att Korea kommer nå kvartsfinal, medan 14.7% tror att Korea kan upprepa bedriften och ta sig till semifinal. 1.6% tror att Korea kommer att sluta tvåa och 2.1% tror att Korea kommer stå som slutsegrare av VM den 9 juli. Bara 4.1% tror att laget kommer åka ur direkt i gruppspelet.

Nya VM tröjorna

De nya matchtröjorna till VM i Tyskland presenterades redan i februari, men Koreanska fotbollsförbundet har inte bestämt hur namnen ska skrivas på ryggarna. Antingen kommer första bokstaven i förnamnen och hela efternamnet att skrivas tex ”J S PARK” eller så kommer bara förnamnen att stå i hopskrivna utan mellanrum tex ”JISUNG”. Som det ser ut just nu lutar det åt det senare alternativet.

Advocaat 95 % klar med VM truppen

Sydkoreas tränare Dick Advocaat uttalade sig nyligen att han är till 95 % säker på VM laget till Tyskland i sommar. Det var endast en eller två platser han var osäker på. Advocaat sa att han utgår från principen att ha två spelare på samma position. Han sa också att det var tungt för både laget och Lee Dong-Guk själv att han inte kan medverka i VM, men att hela laget inte står och faller med Lee utan att det finns ersättare. Den slutgitliga VM truppen  på 23 man kommer att presenteras den 11 Maj.


Källor – www.bigsoccer.com, www.goal.com

Dick Westin2006-04-24 21:10:00
Author

Fler artiklar om Sydkorea