Sydkorea – Nyheter v.17
Dick Advocaat kan ta över PSV efter VM i Tyskland.

Sydkorea – Nyheter v.17

Små och stora nyheter från förra veckan om vad som hände kring landslaget, koreansk fotboll och de sydkoreanska spelarna både i Korea och i Europa, både på och utanför planen.

 West Ham intresserade av Lee Eul-Yong

Enligt koreansk media så kan Lee Eul-Yong spela i West Ham efter sommarens VM om han gör en bra insats, eftersom hans kontrakt går ut i sommar kan han gå som Bosman. Lee har spelat för Trabzonspor i 3 säsonger och gjort bra ifrån sig under den tiden. En talesman för turkiska ”Turkisk Warriora” som gjort 45 landskamper för Turkiet säger att det kan bli Lees sista chans att gå komma till England nu i sommar med tanke på att han är 30 år. Talesmannen säger också att Londonklubben varit i kontakt med Lee och att ett möte mellan bägge parter snart kommer att äga rum. Lee är normalt mittfältare men kan öven spela som försvarare och till sommarens VM är han given i starelvan.

• Advocaat: ”Korea kan överraska världen igen”

På en presskonferens i veckan uttalade sig Advocaat om Koreas chanser i sommarens VM slutspel. Advocaat var tvärsäker på att Korea har självförtroendet och kan överraska alla igen. – Vi är kanske inte har de bästa spelarindividerna, men jag tror detta är viktigare, vi är väldigt bra som ett lag. Vi har 6-7 spelare med rutin från VM 2002 som spelat i världens bästa ligor. Det var några av Advocaat ord från Presskonferensen. VM truppen kommer att tas ut den 11 maj. 

Advocaat aktuell för PSV

Hiddink som coachade Sydkorea under VM 2002, kommer efter sommaren lämna sin post hos PSV och Australien för att ta över Ryska landslaget. PSV ordförande Rob Westerhof sade nyligen till en Hollänsk tidning att nästa tränare helst bör vara en holländare och ha en del erfarenhet av internationell fotboll. Han nämnde Advocaat och Huub Stevens (JC Rodas tränare) som huvudkandidater. Advocaats kontrakt med Korea går ut efter VM och koreanska fotbollsförbundet har än så länge inte erbjudit en förlängning. Enligt holländsk media var Martin Jol i Tottenham förstahands valet, men Jol har redan sagt att han trivs i London och har inga planer på en flytt. 

Park: ”Jag vill bli lika bra som Rooney”


I en interjuv med Koreanska tidning, The Chosun Ilbo berättar den före detta PSV spelaren bland annat om hans liv i England och han förhoppningar på VM i sommar.

“Det har varit fyra långa år (sedan senaste VM), och jag har förändrats en hel del. Jag har bytt lag två gånger; Jag har fått äran att spela med en storklubb som Manchester United. Jag vill att VM ska bli scenen som visar hur mycket jag förändrats, och vuxit som spelare. Jag måste vara minst lika bra som Wayne Rooney

Park påpekar att det var först vid Jul som han började känna sig hemma i Engand

”Det mest minnesvärda ögonblicket var julfesten med lagkamraterna. När jag såg dem äta, dricka och skratta och prata med varandra kände jag, de här människorna är precis som koreaner. Jag brukar vanligtvis inte dricka så mycket, men jag kom mina lagkamrater närmare när vi drack tillsammans.”

Parks erfarenhet av att spela i Japan och Holland har gjort honom mentalt starkare att ruska av sig motgångar lättare.

”När jag spelade i Holland blev jag ignorerad och förödmjukad av fansen, och människorna glömde att jag existerade så det kunde inte ha varit mycket värre. Men numera har jag blivit starkare mentalt och jag har inte samma längtan att bli populär. Jag är nöjd med att spela den sorts fotbolls som jag gillar att spela och som åskådarna vill se, utan att det blir några konfilkter. ”



Källor – www.bigsoccer.com, www.goal.com

Dick Westin2006-05-02 22:50:00
Author

Fler artiklar om Sydkorea