Sydkorea – Nyheter v.19
Dick Advocaat skrattar åt Otto Pfisters (Togos tränare) uttalande.

Sydkorea – Nyheter v.19

Små och stora nyheter från förra veckan om vad som hände kring landslaget, koreansk fotboll och de sydkoreanska spelarna både i Korea och i Europa, både på och utanför planen.

Cha Du-Ri går till Mainz i Bundesliga

Enligt Mainz hemsida blev Cha Du-Ri under vecka 19 erbjuden ett tvåårskontrakt med den tyska klubben Mainz 05 och han har nu bestämt sig för att skrivit på. Eftersom Chas kontrakt med Frankfurt gick ut nu i sommar behövde Mainz inte betala något för honom. I första hand verkar det som att Mainz värvar Cha för använda honom som högerback vilket han spelat den senaste tiden i Frankfurt. Tidigare var Cha anfallare. Mainz 05 slutade på en 11:e plats i Bundesliga den här säsongen.

Togos tränare är inte imponerad av Sydkorea

Togos tränare Otto Pfister sa nyligen i en interjuv för koreanska SBS att Marocko, liksom även Egypten och Nigeria är klart bättre än Sydkorea, men att de tyvärr missade att kvala in till VM. Otto Pfister tror att det som kommer fälla avgörandet är att Togos spelare har mer erfarenhet av spel i Europa än de sydkoreanska spelarna. Sydkorea har bara 4-5 spelare i Europa säger Pfister.

Advocaat skrattar åt Otto Pfister

Efter Otto Pfisters uttalande om Sydkorea skrattade Advocaat åt att Sydkorea skulle vara sämre än Marocko och undrade varför Pfister sade så. – Troligen ville han ingjuta moral hos sina spelare inför VM, sade Advocaat.

Ex-koreansk tränare ”Sydkorea vågar inte anfalla”

Sydkoreas tränare mellan 2003-2005, Jon Bonfrere besökte under veckan det Saudaarabiska lägret i Holland och uttalade sig då om sitt före detta lag. Enligt Saudisk press ska han ha sagt att Sydkorea är rädda för att anfalla med bollen och att de föredrar att försvara sig, medan Saudiarabien inte hade några svagheter utan var kompletta över hela planen. Det var också just Saudiarabien som gjorde att Bonfrere fick sparken efter att Sydkorea förlorat hemma mot dem i sista VM-kval matchen.



Källor – www.bigsoccer.com, www.goal.com

Dick Westin2006-05-15 15:30:00
Author

Fler artiklar om Sydkorea