Sydkorea – Nyheter v.20
Seol kommer med största sannolikhet att lämna Wolves efter VM

Sydkorea – Nyheter v.20

Små och stora nyheter från förra veckan om vad som hände kring landslaget, koreansk fotboll och de sydkoreanska spelarna både i Korea och i Europa, både på och utanför planen.

Seol lämnar troligtvis Wolves

Både Seol Ki-Hyeon och Wolves hade en mindre lyckad säsong i The Championchip, vilket innebär att Wolves nu måste se över sin budget. Eftersom Seol har två år kvar på sitt kontrakt och har en relativt hög lön vill nu Wolves sälja sin koreanska landslagsman. Engelska tidningen Express & Star skrev nyligen att Wolves hoppas på att Seol gör ett bra VM så att hans värde ökar och fler klubbar får upp ögonen för honom. Seol är 27 år och kom till Wolves säsongen 04/05 och hade en ganska lyckad första säsong, men den här säsongen har varit en mardröm för Seol. Tidigare har Seol sagt att hans dröm alltid har varit spel i Premier League, men ska det bli spel i PL måste Seol visa upp det spel han hade i Belgiska, Anderlecht och i VM 2002.

Ahn till Hearts?

Ahn agent, Tom Sanders sade i veckan att Hearts tillfälliga manager Valdas Ivanauskas hört av sig och varit intresserad av att värva Ahn. Problemet är att Valdas inte vet om han kommer att vara huvudcoach nästan säsong och han först vill invänta besked från Hearts om han blir huvudcoach eller inte innan han fortsätter diskussioner. Sanders sa att det också fanns intresse från Holland, Tyskland och England om att värva Ahn.

Kim Nam-Il skadad

Den defensiva mittfältaren Kim Nam-Il drog i veckan på sig en ryggskada och kommer att missa matcherna mot Senegal och Bosnien under vecka 21. Sannolikt är det ingen allvarligt skada och VM är inte i farozonen, men det blir nog 1 veckas vila för Kim.

Park tillbaks från skada

Park Ji-Sung har börjat träna igen efter att varit frånvarande 3 veckor på grund av en fotledsskada. Men det fortfarande osäkert om han kommer att spela matcherna mot Senegal och Bosnien. Beslut om det kommer att tas på matchdagen den 23 maj mot Senegal.

Recept på hur Togo ska slås

Två koreanska journalister vid namn Yoo Yoon-Jong and Lee Won-Hong har analyserat Togo och skrivit en rapport på vilka styrkor och svagheter laget har. Det här var några av de saker dem kom fram till. 

   •  Togo har farliga kontringar när anfallarna Senaya Jr. Och Coubadja går till attack, tack vare sin snabbhet och tekniska skicklighet. 
   •  Väldigt ofta använder Togo kanterna för att anfalla och skapa farligheter. Det laget  som bäst kan kontrollera kanterna kommer att ha en stor fördel under matchen. 
   •  Mittbackarna i Togo, Nibombe 196 cm och Changa 183 cm, är stora pjäser i försvaret och starka i luftrummet och Korea kommer att behöva spela bollen längs marken.


Hiddink: Park är Koreas nyckelspelare

Hiddink medverkade i en interjuv för Koreans TV nyligen där han sa följande.

”Kan Koreas motståndare ha Park Ji-Sung under kontroll har de försvagat Korea rejält.”

” Park har kämpat hårt för sig själv långt från Asien och han har överlevt. Park är inte äldst i laget men han är den mest spelare som har mest inflytande på laget.

”Trots att Togo förlorade med 1-0 mot Saudiarabien kunde jag se att Togo hade blivit klart mycket bättre, bättre än jag föreställt mig. Tidigare trodde jag att Korea skulle ta en enkel seger i öppningsmatchen, men nu är jag inte alls lika säkert längre.

”Adebayor är snabb, har bra huvudspel och har ett bra skott. Det koreanska laget måste försöka se till att han inte får bollen och trötta ut honom.”

”Om jag vore Schweiz tränare skulle jag vara rädd för Koreas snabbhet och kraft i anfallsspelet och satsa på ett defensivt spel.


Källor – www.bigsoccer.com, www.goal.com

Dick Westin2006-05-22 16:04:00
Author

Fler artiklar om Sydkorea