Inför: Sydkorea – Senegal
Matchen kommer att spelas på Seoul World Cup Stadium, samma arena som Sydkorea - Sverige spelade på i november 2005.

Inför: Sydkorea – Senegal

Klockan 13:00 svensk tid den 23 maj kommer Sydkorea att möta Senegal på World Cup Stadium i den första av fyra uppvärmningsmatcher inför VM i Tyskland. Skador på några nyckelspelare gör att Sydkorea inte kan ställa upp med ordinarie lag och även Senegal saknar några av sina stora stjärnor som fått stanna hemma för att vila.

Senegal

Senegal saknar många av sina stora stjärnor bland annat El Hadji-Diouf, Henri Camara, Ferdinand Coly och Salif Diao som fått ledig efter en tuff säsong. Men det är ändå en slagkraftig trupp som kommer till Sydkorea där de flesta spelar i Franska högstaligan. Sen är frågan om Senegal kommer att ställa sitt bästa lag på benen eller om de väljer att testa nya unga spelare. Jag räknar iskallt med att Senegal vill ge Sydkorea en riktig genomkörare inför VM och ställer där med upp med det bästa möjliga laget. Startelvan som Senegal formerar tippar jag på ser ut enligt följande: 


Startelva Senegal

Målvakt
Tony Sylva – (Lille, Frankrike)

Försvarare
Souleymane Diawara – (Sochaux, Frankrike)
Lamine Diatta – (Olympique Lyon, Frankrike)
Ibrahima Faye – (Troyes, Frankrike)
Habib Beye – (Olympique Marseille, Frankrike)

Mittfältare
Abdoulaye Diagne Faye – (Bolton Wanderers, England)
Moussa Ndiaye – (Ajaccio, Frankrike)
Frederic Mendy – (St Etienne, Frankrike)
Issa Ba – (Chateauroux, Frankrike)

Anfallare
Mamadou Niang – (Olympique Marseille, Frankrike)
Babacar Gueye – (Metz, Frankrike)


Avbytare – Pape Mamadou Diouf (Jeanne d'Arc, Dakar), Pape Malikou Diakhate (Nancy, Frankrike), Guirane Ndaw (Sochaux, Frankrike), Ibrahima Tall (Hearts, Skottland), Malick Ba (Basel, Schweiz), Mouhamadou Dabo (St Etienne, Frankrike), Rahmane Barry (Lorient, Frankrike), David Amadou Mbodji (Creteil, Frankrike), ), Ibrahima Sidibe (Debrecen, Ungern) 



Sydkorea

För Sydkorea är tisdagens match mot Senegal väldigt viktigt för att få ett hum om hur lagets form är och att få en likvärdig motståndade till öppningsmatchen i VM mot Togo den 13 juni. Sydkorea har skador på Kim Nam-Il och Chung Kyung-Ho, sen är det oklart ifall Park Ji-Sung kommer att vara spelklar eller inte. Advocaat har tidigare sagt att Park ska testas på matchendagen för att se om han kan spela eller inte, men troligtvis vill nog inte Advocaat riskera något med lagets viktigaste spelare. Jag räknar med att Advocaat ändå vill ställa det bästa laget för dagen på plan för att få en bra start på VM förberedelserna. Eftersom det är match mot Bosnien igen redan på fredag den 26 maj blir det rimligtvis minst 4-5 byten så att spelarna kan vara fräscha tills dess. 

Det som är viktigt är att Korea får igång sitt anfallsspel ordentligt, men framförallt så måste Korea börja göra mål på sina chanser, för i VM åker du ut direkt i gruppspelet om du inte gör mål på de chanserna du får. Startelvan kommer att forma sig efter skadorna det vill säga att ersättarna för Kim Nam-Il och Park Ji-Sung kommer att bli, Lee Ho som är defensiv mittfältare kommer att ta Kim Nam-Ils plats och Kim Do-Heon kommer att ta Parks roll som offensivmittfältare. I tremanna anfallet kommer det förmodligen att bli minst två byten eftersom Advocaat gärna vill se var han har sina Europaproffs, Ahn och Seol som spelat väldigt lite i sina klubbar, samtidigt som Advocaat gärna vill se hur K-league spelarna står sig i konkurrensen. Tipset på startelvan är följande: 


Startelva Sydkorea

Målvakt
Lee Woon-Jae – (Suwon Bluewings, Korea)

Försvarare
Lee Young-Pyo – (Tottenham Hotspurs, England)
Choi Jin-Cheul – (Chonbuk Motors, Korea)
Kim Jin-Kyu – (Jubilo Iwata, Japan)
Cho Won-Hee – (Suwon Bluewings, Korea)

Mittfältare
Lee Eul-Yong – (Trabzonsspor, Turkiet)
Lee Ho – (Ulsan Hyundai, Korea)
Kim Do-Heon – (Seongnam Ilhwa, Korea)

Anfallare
Ahn Jung-Hwan – (MSV Duisburg, Tyskland)
Lee Chun-Soo – (Ulsan Hyundai, Korea)
Park Chu-Young – (FC Seoul, Korea) 

Avbytare – Kim Young-Kwang (Chunnam Dragons, Korea), Kim Yong-Dae (Seongnam Ilhwa, Korea), Song Chong-Gug (Suwon Bluewings, Korea), Kim Sang-Shik (Seongnam, Korea), Kim Young-Chul (Seongnam Ilhwa, Korea), Kim Dong-Jin (FC Seoul, Korea), Baek Ji-Hoon (FC Seoul, Korea), Seol Ki-Hyeon (Wolverhampton, England), Cho Jae-Jin (Shimizu S-Pulse, Japan), Chung Kyung-Ho (Gwangju Sangmu)


Tips:

Sydkorea är nog väldigt sugna på att visa hemmapubliken att magin från VM 2002 kan plockas fram nu igen när det närmar sig VM och frånvaron av Senegals stora stjärnor gör nog ändå att Sydkorea dra längsta stråt i en jämn match. 2-1 till Sydkorea tror jag på och att Ahn Jung-Hwan och Lee Chun-Soo gör Sydkoreas mål.

Dick Westin2006-05-23 02:52:00
Author

Fler artiklar om Sydkorea