Inför: Sydkorea – Bosnien.H

Inför: Sydkorea – Bosnien.H

Kl 13:00 fredagen den 26 maj spelar Sydkorea sin andra av fyra matchen inför VM i Tyskland. Liksom mötet mot Senegal kommer matchen att spelas på Seoul World Cup Stadium. Förhoppningsvis kommer några nyckelspelare i Sydkorea tillbaka från vila och skador, vilket innebär att Korea kan mönstra ett starkare lag än senast mot Senegal.

Bosnien 

I VM-kvalet slutade Bosnien på en tredjeplats i sin grupp, sex poäng efter Serbien-Montenegro och fyra poäng efter Spanien. Bosnien har i princip fått ihop sitt bästa lag till mötet mot Sydkorea. En anledning till det är att Bosnien är på en miniturné i Asien där man förutom Sydkorea även möter Iran den 31 maj. Bosnien kommer också att möta Saudiarabien den 7 juni med den matchen kommer att spelas i München. Hur Bosnien kommer att matcha sitt lag är svårt att spekulera i, men sannolikt så bör Bosnien ställa upp starkast möjliga manskap i startelvan. Några spelare man ska hålla ett extra öga på under matchen är tysklandsproffsen Zlatan Bajramovic, Sergej Barbarez och Zvijezdan Misimovic

Bosnien-Hercegovinas Trupp

Målvakter: Kenan Hasagic (Gaziantepspor), Almir Tolja (Batery Savat), Romeo Mitrovic (Zrinjski).

Försvarare: Dzemal Berberovic (Litex Lovech), Ninoslav Milenkovic (Germinal Beerschot), Sasa Papac (FK Austria), Velimir Vidic (Zrinjski), Branimir Bajic (Al Vahda), Nikola Vasiljevic (Modrica), Dalibor Silic (Siroki Brijeg), Vule Trivunovic (FK Sarajevo).

Mittfältare: Zlatan Bajramovic (Schalke 04), Admir Vladavic (Zeljeznicar), Sergej Barbarez (Hamburger), Mirko Hrgovic (Hajduk Split), Ivica Grlic (Duisburg), Senaid Ibricic (NK Zagreb), Edin Husic (Orasje), Dusan Kerkez (NK Rijeka), Alen Skoro (GAK).

Anfallare: Haris Medunjanin (AZ Alkmaar), Zvijezdan Misimovic (Bochum), Mladen Bartolovic (NK Zagreb), Nedim Halilovic (Varteks), Petar Jelic (Modrica). 



Sydkorea 

Ser man tillbaka i tiden har Sydkorea haft ganska lätt för motstånd från Balkan. I november 2005 blev det en 2-0 seger mot ett stjärnspäckat Serbien-Montenegro och i februari i år blev det även där en 2-0 vinst mot ett reservbetonat Kroatien. Matchen mot Bosnien kan ses lite som en slags förberedelse till matchen på Schweiz då lagen håller ungefär samma klass, men troligtvis är ändå Schweiz några strån vassare. På pappret håller Bosnien kanske inte samma klass som Senegal, men utan tvekan kommer det att bli en riktig värdemätare. 

Med tisdagens match mot Senegal i backspegel kan det mesta av spelet bara bli bättre. Framförallt är det mittfältet som måste höja sig flera klasser och förutsättningar kommer troligtvis att finnas där eftersom minst 2 av 3 ordinarie mittfältare beräknas vara tillbaks i spel. Park Ji-Sung och Lee Eul-Yong som både stod över matchen mot Senegal på grund av skada respektive vila är med största sannolikhet tillbaka. Däremot är det fortfarande ett frågetecken kring Kim Nam-Il och hans ryggskada som han drog på sig i slutet av förra veckan. Eftersom det bara är två veckor kvar till VM så lär det knappats göras några chansningar och det rimligaste är att Kim står över mötet mot Bosnien på fredagen. Den som kommer att få spela istället för Kim är antingen Baek Ji-Hoon eller Lee Ho. Jag tror på Lee Ho eftersom denne gjorde minst dåligt ifrån i tisdagens match. 

På målvaktsposten lär Lee Woon-Jae fortsätta eftersom han är tilltänkt förstamålvakt i VM. I backlinjen kommer sannolikt Lee Young-Pyo gå in som vänsterback istället för Kim Dong-Jin trots att denne gjorde en bra insats mot Senegal. Med tanke på att Song utgick med en skada i halvtid senast mot Senegal kommer han att ersättas av Cho Won-Hee på högerbacken. I anfallet sägs det bli en del förändringar enligt Korea Times som tror att Cho Jae-Jin kommer att gå in i startelvan. Eftersom det är en träningsmatch känns det ganska ovisst om vilka spelare som får en plats i startelvan och Advocaat kan ha helt nya tankar och idéer på vad han vill att sitt landslag pröva sig på eller testa. Men en gissning på Sydkoreas startelva blir följande.


Sydkoreas startelva

Målvakt
Lee Woon-Jae – (Suwon Bluewings, Korea)

Försvarare
Lee Young-Pyo – (Tottenham Hotspurs, England)
Choi Jin-Cheul – (Chonbuk Motors, Korea)
Kim Jin-Kyu – (Jubilo Iwata, Japan)
Cho Won-Hee – (Suwon Bluewings, Korea)

Mittfältare
Lee Eul-Yong – (Trabzonsspor, Turkiet)
Lee Ho – (Ulsan Hyundai, Korea)
Park Ji-Sung – (Manchester United, England)

Anfallare
Chung Kyung-Ho – (Gwangju Sangmu, Korea)
Lee Chun-Soo – (Ulsan Hyundai, Korea)
Cho Jae-Jin – (Shimizu S-Pulse, Japan)

Tips: 

Att Sydkorea sannolikhet får tillbaks flera nyckelspelare i kombination med en revansch lust från Senegal matchen, gör att man vill visa publiken att laget kan spela en fröjdig offensiv fotboll och därför tror jag på en 2-0 seger till Sydkorea. Målskyttar blir Park Ji-Sung och Chung Kyung-Ho.

Dick Westin2006-05-26 00:32:00
Author

Fler artiklar om Sydkorea