Inför: Norge - Sydkorea

Inför: Norge - Sydkorea

Kl 19:00 Torsdagens den 1 juni tar Norge emot Sydkorea i Oslo. Dessvärre ser det ut som att Sydkorea kommer med ett rejält stukat lag på grund av skador och vila på några spelare. Detta gör att många tilltänkta avbytare får chansen att visa upp och stärka sina aktier.

Norge

Norge som försöker få en liten "nystart" inför kvalet till EM 08 och saknar backjätten Erik Hagen som har tackat nej till spel mot Korea på grund av utbrändhet. Vem som ersätter Hagen är osäkert men jag skulle tippa att det blir Southampton försvarare Claus Lundekvam som vanligtvis brukar få spela men som den här gången får kliva åt sida till förmån för Brede Hangeland som har visat bra form både i landslaget och för FC Köpenhamn.

Det är också osäkert om John Carew kan spela efter sin fotskada mot Paraguay, men Carew spelar sannolikt eftersom han direkt efter matchen mot Paraguay berättade att han skulle ta revansch mot Sydkorea. Annars har Norge en stark ersättare i Steffen Iversen som varit mycket bra i inledningen på denna säsong i Tippeligan med 5 mål på 10 matcher. 

Frode Johnsen som kanske övertygat mest av alla i Tippeligan denna säsong startar med största sannolikhet igen. Senast gjorde han två mål mot Paraguay och är med sitt lysande huvudspelare en spelare som kommer att bli mycket svår för Koreas försvarare att slå i luften. Nytt är också att Martin Andresen och Tommy Svindal Larsen gått in på mitten efter att ha visat upp en imponerat form i ligan, och det gick ju bra i senaste matchen. Norges form pekar uppåt så Korea får verkligen en bra värdemätare. Här följer Norges troliga starelva i helhet.



 Målvakt  Klubb
 Thomas Myhre  Charlton Athletic, England
 Försvarare  
 Jon Inge Höjland  Kaiserslautern, Tyskland
 Brede Hangeland  FC Köpenhamn, Danmark
 Anders Rambekk  Lilleström, Norge
 John Arne Riise  Liverpool, England
 Mittfältare  
 Fredrik Strömstad  IK Start, Norge
 Martin Andresen  Brann, Norge
 Morten Gamst Pedersen  Blackburn, England
 Tommy Svindal Larsen  Odd Grenland, Norge
 Anfallare  
 John Carew  Lyon, Frankrike
 Frode Johnsen  Rosenborg, Norge





Sydkorea

Den stora förändringen från matchen mot Bosnien är att mittfältet troligt kommer att bli helt utbytt. Park Ji-Sung dras med en fotledsskada, precis samma skada dras Kim Nam-Il med och Advocaat har gett indikationer på att Lee Eul-Yong ska stå över dagens match. Även Lee Chun-Soo ska enligt uppgifter vila i mötet mot Norge. Dessa fyra spelare är de som imponerat mest under de två första träningsmatcherna och utan dessa spelare kommer Sydkorea vara ett helt annat lag. 

Vi såg vad som hände mot Senegal när mittfältet var helt ny komponerat, men förhoppningsvis har Lee Ho, Baek Ji-Hoon och Kim Sang-Shik lärt sig en läxa därifrån. Backlinjen kommer sannolikt att vara intakt. I anfallet kommer Ahn och Seol förmodligen få förnyat förtroende och in i stället för Lee Chun-Soo kommer antagligen Park Chu-Young. 

Det är synd att det blir skador på en del spelare eftersom Norge är en riktigt bra värdemätare och med 3-4 nyckelspelare borta blir det inte riktigt samma sak. Men någon gång måste de yngre förmågorna kliva fram och visa framfötter. Vi kan bara hoppas på att den dagen blir i kvällens match mot Norge. En gissning på hur startelvan kommer att se ut i kväll.



 Målvakt  Klubb
 Lee Woon-Jae  Suwon Bluewings, Sydkorea
 Försvarare  
 Lee Young-Pyo  Tottenham Hotspurs, England
 Choi Jin-Cheul  Chonbuk Motors, Sydkorea
 Kim Jin-Kyu  Jubilo Iwata, Japan
 Cho Won-Hee  Suwon Bluewings, Sydkorea
 Mittfältare  
 Baek Ji-Hoon  FC Seoul, Sydkorea
 Kim Sang-Shik  Seongnam IIhwa, Sydkorea
 Kim Do-Heon  Seongnam Illhwa, Sydkorea
 Anfallare  
 Seol Ki-Hyeon  Wolverhampton, England
 Ahn Jung-Hwan  MSV Duisburg, Tyskland
 Park Chu-Young  FC Seoul, Sydkorea


Livesändningar

Sportexpressen
18:30 (Matchen börjar kl 19:00)
Torsdag 1 Juni

Se matchen på internet klicka här
(Tryck på den lilla gråa rutan till höger om "6.02 02:00". Det brukar vara lite problem med att kunna se matchen, men pröva flera gånger så brukar det funka)

Tips

Eftersom hela ordinarie mittfältet troligtvis är borta liksom anfallaren Lee Chun-Soo kommer Sydkorea få en väldigt tuff uppgift. Jag hoppas att de nya killarna på mittfältet kan göra en bättre insats än senast mot Senegal och med lite tur tror jag Sydkorea kan klara 1-1. Park Chu-Young gör Koreas mål.

Dick Westin2006-06-01 11:53:00
Author

Fler artiklar om Sydkorea