Publik: 48 000, Frankfurt World Cup Stadium
Varningar: Kim Young-chul (41 min) Lee Chun-soo (51 min)
Jean Paul-Abalo (rött kort = två gula, 23,53) Alaixys Romao (24) Massamasso Tchangai (92)

Offside: 2-4
Skott mot mål: 16-6
Skott på mål: 6-3

Försnack

Sydkorea startade matchen med en helt ny uppställing, 3-5-2. Och spelare som Nam-il, Jung-hwan och Seol startade på bänken. Den unge Lee Ho fick chansen på Nam-ils plats och Cho Jae-jin startade för första gången på mycket länge. Så laget var inte helt ordinarier.

En enorm press vilade på spelarnas axlar , press från media och fans som förväntar sig att laget skall gå vidare från gruppen.

Ingen fart, ingen energi, ingen vilja.

Korea startade matchen 3-5-2 med en väldigt defensiv uppställning. Med Song och Lee på varsin kant på mittfältet så blir det defensivt eftersom båda är försvararei grunden.
Korea hade mycket boll men inget spel, precis så som det har sett ut i de senaste träningsmatcherna för Korea. Korea spelar bra 5 meter in på motståndarens planhalva men sen går det inte, ingen löper, speciellt inte anfallet som stod helt still och Lee Chun-soo sökte sig alltför mycket ut på kanten som om han var en del av det 3-manna anfall som Korea spelat med väldigt mycket de senaste matcherna.
Men det spelade inte så stor roll eftersom den sista passningen nästan aldrig stämde.
Koreas defensiva spel straffade sig rejält i den 31:a minuten då Mohamed Kader gjorde 0-1 utifrån ingenting i princip, Kader fick en hög boll som Jin-kyu tvekade på och Kader sprang lätt från både Jin-kyu och Young-chul och gjorde mål via stolpen.
Snacka om utdelning för Togo, men jag ska inte säga att Togo var uddlöst dem skapade problem för Korea, speciellt denne Kader som idag överglänste Arsenals Adebayor.
Efter målet var allt på sin plats igen, ett Korea utan fart, energi och vilja, allt som fanns där i VM 2002 var borta, jag kan inte förstå hur allt kan ha försvunnit, allt kan ju inte ha berott på hemmastöd ? Korea skapade inte mycket i första halvlek och gick nog till pausvilan smått chockade.

Ett helt annat Korea och denne Ahn.

Korea gjorde ett byte inför andra halvlek och det var dags för VM hjälten från 2002 Ahn Jung-hwan att komma in på plan. Ut gick Kim Jin-kyu som var lite osäker i sitt spel men jag tror att han också kände av en skada , han fick ett par hårda smällar under första halvlek. Korea spelade som i första halvlek under de första minuterna och Togo hade den första riktigt bra chansen genom Kader , vem annars ? Ett kanon skott som tvingade Lee Woon-jae till en mycket bra räddning. I den 53:e minuten gör Manchester United proffset Park Ji-sung en fin vändning och springer från 2 försvare innan Jean-Paul Abalo kapar Park och får sitt andra gula kort i matchen och blir utvisad. Efter detta skulle det bli tyngre för Togo. Klockan har såvitt passerat 54 minuter när Korea bäste frisparksskytt Lee Chun-soo kliver fram och avlossar en mycket fin frispark förbi Togos målvakt Agassa och in i mål, men helt otagbart var det absolut inte för Agassa som kunde reagerat lite bättre på den frisparken men jag skulle nog inte gå så långt som att kalla det för en målvaktstabbe.
Efter målet ser det ut som ett helt annat Korea, det är mer fart, snabbare passningspel och det ser verkligen ut som om dem vill spela fotboll, inhopparen Ahn har en stor del i detta , man ser verkligen att Ahn vill mycket. Ahn som har startat de sista träningsmatcherna innan VM men han har haft stora problem med målskyttet.
I den 72:a minuten är det just denne Ahn Jung-hwan som skall få skjuta Korea i ledning, ett mycket vackert skott förbi Agassa, ett perfekt skott som dyker precis i det rätta ögonblicket. Det verkar som om Ahn är en Vm spelare, det är då det lossnar för honom.
Korea får ytterliggare en chans i den 75:e minuten genom Ahn som är näst intill helt fri på vänster sida om målet och skjuter men Agassa gör en fin benparad.
Senare i matchen hände det inte så mycket mer utan det kändes mest som om Korea spelade av den sista kvarten och ville säkra sig 3 poäng.
En annan positiv sak var att mittfältsgeneralen Kim Nam-il kom in och spelade drygt 20 minuter och visade att han är på gång, ett mycket postivt inhopp.
Ett plus också för den utmärkte domaren Graham Poll.

Analys

Korea tog de tre välbehövliga poängen inför två mycket svåra matcher som komma skall. Men jag vill se ett långt mer effektivare och bättre Korea. Det är ett måste om dom skall gå vidare, för det går inte att inleda matchen på det smått usla sett som Korea gjorde i den här matchen. Mot Franrike den 18:e vill ja se Ahn från start, eller kanske han skall vara den där jokern som ska hoppa in och avgöra matcherna ? Säkert är dock att Cho Jae-jin inte skall starta matchen, tyvärr Cho. Om Korea spelar som de gjorde i stundtals i andra halvlek så kan det gå långt igen. Men en stooooooor förbättring vill jag se.