Frankrike - Sydkorea 1-1
Park Ji-Sung gör 1-1 i den 81 minuten.

Frankrike dominerade stora delar av matchen och hade 4-5 klara chanser att öka på sin ledning, men Lee Woon-Jae i Sydkoreas mål ville annat. I slutet av matchen kunde Korea kvittera genom Park Ji-Sung tack vare en felträff.

Frankrike – Sydkorea 1-1 (1-0)
1-0 (9 min) Thierry Henry
1-1 (81 min) Park Ji-Sung (Cho Jae-Jin)

Domare: Benito Arcundia, Mexico
Publik: 43 000, Zentralstadion (Leipzig)
Varningar: Lee Ho (11 min), Kim Dong-Jin (29 min), Eric Abidal (79 min), Zinedine Zidane (85 min)

Bollinnehav: 52%–48%
Hörnor: 6-2
Offside: 4-1
Skott mot mål: 20-5
Skott på mål: 4-2

Försnack

Det var en något oväntad startelva som Advocaat valde att spela med i mötet mot Frankrike. Även spelsystemet var förändrat till vad jag uppfattade 4-3-3, men jag fick aldrig riktigt grepp om hur Advocaat tänkt sig i praktiken. I backlinjen fick Song, som gjorde en bra match mot Togo helt oväntat ta plats på bänken till förmån för Kim Dong-Jin. Även Kim Jin-Kyu som gjorde en godkänd insats senast fick sätta sig på bänken, troligen berodde det på en skada han ådrog sig i mötet mot Togo.

På grund av att Kim Dong-Jin endast är vänsterfotad fick Lee Young-Pyo ta plats på högerbacken eftersom han är två fotad. På mittfältet var Kim Nam-Il tillbaka efter sina problem med fotlederna. I anfallet fick Cho Jae-Jin återigen förtroende trots den svaga insatsen senast och Ahn fick något överraskande börja på bänken.

Matchen

Direkt från start var det Frankrike som tog kommandot och började rulla boll mot ett väldigt avvaktande Sydkorea. I den 7 minuten slår Henry en precis djupledsboll i straffområdet till Wiltord som skjuter på en utrusande Lee Woon-Jae i Koreas mål. Det franska trycket fortsätter och i den 9 minuten snappar Henry bollen efter ett misslyckat skott från Wiltord, ensam med målvakten gör Henry inga misstag utan sätter bollen enkelt i mål. Efter målet börjar Frankrike slå av på offensiven och de ser mest ut att vilja gå till halvtidsvila. Koreas bästa chans i den första halvleken kommer i den 37 minuten då Lee Chun-Soo slår en farlig frispark som Cho Jae-Jin så när kan peta in bakom Bartez.

Den andra halvleken börjar ganska avslaget och Frankrike skapar några halvchanser. En av Koras bättre målchanser kommer i 55 minuten då Lee Chun-Soo återigen slår en bra frispark och Cho Jae-Jin nickar en bra bit över. Frankrike spelar relativt defensivt och ser ut att vilja försvara sin 1-0 ledning. Då och då stickar Korea upp med några halvfarliga kontraringar som dessvärre ofta rinner ut i sanden.

Men i den 81 minuten kommer Seol Ki-Hyeon på högerkanten och rycker förbi sin försvarare och får till ett fint inlägg till Cho Jae-Jin som nickar ner till Park Ji-Sung som i sin tur bara får halvträff, men bollen går som en båge över Bartez och in i borta hörnet och det är 1-1. Målet kan tyckas ganska orättvist men med tanke på Frankrike inställning och defensiva spel i andrahalvlek är målet ändå rättvist. Efter målet får Frankrike och Henry ett jätteläge att göra 2-1, men Lee i målet gör en otroligt bra rädding.

Analys

Den första halvleken dominerar Frankrike totalt och de har fullstädig kontroll av händelserna på planen, men de lyckats inte skapa så många farliga målchanser sett till spelövertaget. Sydkorea såg väldigt ängsligt och ut och spelarna verkade rädda för att göra fel. Hela tiden var det säkert spel med sidledspass och bakåtspel. När Korea inte vågade chansa med offensiva passningar så blev det väldigt många långbollar som oftast enkelt plockades ner av franska försvarare.

När Frankrike i andrahalvlek slog av på tempot och bara hade som mål att stänga matchen genom att spela defensivt så kunde Korea börja äta sig in i matchen. När Seol kommer in direkt i halvtid bidrar han till mer offensiv kraft med sina dribblingar och försökt att löpa på kanterna. Spelet i andra halvlek blev dock inte så mycket bättre från Koreas sida, visserligen blev det lite fler kontringar, men Frankrike täppte till bra i försvaret. Att Korea till slut får in kvitteringar är mycket tur, men som sagt, mål förtjänar man inte, mål gör man.

Den spelare som ska ha absolut mest beröm är Lee Woon-Jae. Det är tack vare honom Frankrike bara gör ett mål i matchen. Det var säkerligen 4-5 hög klassiska räddningar som Lee mäktade med under matchen. Utan honom hade matchen troligen varit avgjord i halvtid.