Matchrapport: Sydafrika-Ghana

Pito Mosimane kunde inte bett om en bättre start. Bafana Bafana lyckades vinna med 1-0 över ett blekt Ghana.

Första matchen sedan VM är avklarad och Bafana Bafana imponerade! Ghana hade ingen bra dag och det var bara tur att segermarginalen inte skrevs större än 1-0.

Redan i den 4 minuten fick Mphela ett friläge mot Kingson i Ghana målet, men Kingson var snabbt ute och kunde avvärja den chansen.

Så i den 42 minuten fick Pienaar bollen och slog en perfekt passning upp till Mphela som sköt ett lågt skott som var otagbart för Kingson.

Efter pausen fortsatte Bafana Bafana att trycka på och de kunde gjort 2 mål inom 2 minuter men skärpan fanns inte riktigt där.

Det dröjde ända till den 53 minuten innan Ghana fick en riktigt farlig chans då Emmanuel Agyemang Badu slog en frispark som gick precis över ribban.

Matchen flöt på bra för Bafana Bafana och jag är säker på att vi kommer få se mer av samma vara. Det var också riktigt kul att se Pienaar i storform han var helt klart bäst på plan.

Man ska nog inte dra för höga växlar på en träningsmatch men det ser mycket lovande ut för vårt kära Bafana Bafana.