Leicester nära att värva Urawa Reds Yuki Abe? *UPPDATERAD*
Yuki Abe i matchen mot Kamerun i sommarens fotbolls-VM

Leicester nära att värva Urawa Reds Yuki Abe? *UPPDATERAD*

Japans defensiva mittfältare Yuki Abe kan snart vara klar för Championship-laget Leicester men arbetstillståndet kan ställa till det.

Japansk media skriver att enligt Urawa så har Leicester kontaktat Abes agent angående en eventuell övergång. Yuki Abe är en defensiv mittfältare som spelade samtliga matcher för Japan under sommarens VM. Han är 28 år gammal och har totalt spelat 49 landskamper för Japan. Yuki Abe har spelat i Urawa Reds sedan 2007 och var med och vann Asian Champions League förra året.

Något som tyder på att en övergång är nära är att Abe bara spelade första halvleken i Urawas 4-1 vinst mot Shonan Bellmare i lördags samt att managern Volker Finke nu har gett honom ledigt i några dagar. Skulle Leicester värva Abe så får man en mycket uthållig och löpstark mittfältare som även är en farlig frisparksskytt. Däremot är det svårt att se om Yuki Abe kommer passa in i det engelska spelet i the Championship som är betydligt mer fysiskt än i J-League.

25/8
Yuki Abe ska idag flyga till Leicester för en läkarundersökning innan flytten kan bli av. Ett problem kan dock vara att Abe inte fyller kraven för att få ett arbetstillstånd som ska vara att ha spelat 75% av landslagets matcher de senaste två åren. Urawa Reds general manager Koichi Hashiratani anser dock att eftersom Yuki Abe har varit given i startelvan under VM så borde Abe ändå kunna få ett arbetstillstånd. Skulle övergången gå igenom så har Leicester gjort en mycket bra värvning och många japanska fans anser att Abe kan spela på en högre nivå. Klart är att man får en mycket användbar spelare, Abe har i klubblaget spelat som central mittfältare, defensiv mittfältare och som back.

Pelle Blomster2010-08-25 13:42:00
Author

Fler artiklar om Japan