Asiatiska mästerskapet: Inför Irak - Japan

Asiatiska mästerskapet: Inför Irak - Japan

Asiatiska mästerskapet rullar vidare. På fredagsmorgonen ställs Mesopotamiens lejon mot regerande mästarna Japan.

Efter den föga imponerande segern mot Jordanien i den inledande omgången ställs nu Mesopotamiens lejon mot en av favoriterna i turneringen, regerande mästarna Japan.

Japanerna avfärdade Palestina relativt enkelt i sin första match. Utan att behöva spela ut någon större del av sitt register tog man en komfortabel seger med hela 4-0. En siffra som dock på förhand tippades bli större än så, ska det sägas.

Irak tog som bekant en väldigt viktig seger mot Jordanien i en match där man spelmässigt inte riktigt lyckades komma upp i förväntad standard. Mot slutet av den matchen spelade dock laget upp sig rejält och det är just dessa ljusglimtar från den matchen som fansen hoppas att laget tar med sig in i detta möte.

Läget i laget är väldigt bra, laget är skadefritt och några av de etablerade namnen som förpassades till bänken mot Jordanien har säkerligen en stark vilja att visa att man förtjänar en plats i startelvan.

Rykten, bland irakisk media, säger att förbundskapten Radhi Shneishel överväger att starta med samma spelare som i vinstmatchen mot Jordanien. Sett till hur spelet såg ut efter de genomförda bytena i den senaste matchen kan man dock tänka sig att både Justin Meram och Ahmed Yasin som gjorde bra inhopp senast kan ha i och med det spelat sig till en startplats.

Det lär hursomhelst bli en väldigt tuff match för Irak. Pressen på laget är betydligt mindre i och med vinsten senast och det är i nuläget inte denna match som man i första hand ska vinna utan givetvis den avslutande matchen i gruppspelet mot Palestina. Det blir dock troligtvis en fråga om målskillnad inför den sista matchen och därför bör laget, mot Japan, i händelse av förlust, försöka hålla nere sifforna så gott det går.

Matchen startar klockan 10:00 svensk tid och visas på Eurosport och Bein Sports.

Moslim Akill Alimoslim.akill@gmail.com2015-01-15 22:47:34
Author

Fler artiklar om Irak