Australien - Holland 2-3: Stark insats
Kung Cahill gör här 1-1

Australien förlorade mot Holland men nog kan man bära huvudet högt efter 90 minuter. En härlig balja från Cahill och ett straffmål från Jedinak kunde burit mot poäng men i andra halvlek vände Holland matchen.

Det är alltid lika härligt att höra/uppleva nationalsången "Advance Australia Fair". En njutning för själen som inte många saker slår, den saken är klar.

Australien gavs inte mycket till chans innan match men efter 15 minuter var det snarare Cahill & CO som styrde matchen och agerade bollhållare. Jämfört med första matchen mot Chile var detta nu en helt annan matchbild där motståndaren inte pressade Australien så högt som Chile utan här fick Socceroos äga bollinnehavet. Man kom också fram i vissa framstötar där bland annat Tommy Oar och Marc Bresciano började bra.

Med 20 minuter spelade plockade Arjen Robben med sig bollen i kamp med Wilkinson. Hur tänktet kring Australiens positionsspel gick övergår mitt förstånd men det såg inte bra ut när Robben sprintade mot mål då Spiranovic låg långt ner. Med vänstern slog sedan holländaren in 1-0 och det som började så bra såg nu mindre bra ut.
Bara minuten senare kvitterade dock Australien. Man gjorde det efter ett fin boll från Ryan McGovan där Tim Cahill slog till på helvolley. Via ribban studsade bollen in i mål och helt klart en kandidat till turneringens mål. Detta mål gav fortsatt råg i ryggen för Australien som höll ställningarna bra mot Van Persie & CO. En spelare som Wesley Sneijder syntes knappt någonting och känslan var att Australien hade momentum. Tim Cahill fick sedan en varning efter en tuff tackling vilket innebar att Cahill är avstängd i match tre mot Spanien.

Efter bara tio minuter i andra halvlek fick Australien straff efter att ett anfallsförsök träffat en holländsk försvarares hand. Mycket bra av domaren att döma straff i detta läge då det i mitt tycke var solklart. Fram stegade kapten Jedinak och 2-1 var nu ett faktum. Ledningen stod sig bara i fyra minuter innan Van Persie smackade in kvitteringsbollen till 2-2. Här upphävde Davidson offsiden med ganska liten marginal vilket var synd.

Tommy Oars vänstersida skapade sedan ett jätteläge för Matt Leckie att ge Australien ledningen men istället för att språngnicka valde Leckie att brösta bollen mot mål. Bröstningen var lite för lös och Holland kunde reda ut farligheten. I anfallsvågen efter detta sköt sedan Memphis 3-2 för Holland efter ett bra skott där målvakt Ryan borde gjort det bättre.

Australien lyckades sedan inte skapa jättemycket i kvitteringsväg utan fick se sig slagna med 3-2. Tim Cahill byttes ut med känning i baksida lår vilket såklart försvårade chanserna till detta.

Summering:
Vederbörande tippade 3-0 till Holland innan matchen men sett till spelbilden borde 3-3 varit mer rättvist. Australien spelade riktigt bra men tyvärr lös en del orutin igenom vid viktiga lägen. Detta är något man troligtvis suddar ut inför kommande VM (om man tar sig dit) Laget är så pass ungt att fyra år till bör ge högre svansföring och mer innanför västen vilket ändå vi kan se med tillförsikt mot. Holland visade klass i andra när man varvade upp men kom undan med blotta förskräckelsen.
Ett stort plus vill jag ge till domare Haimoudi som jag tycker gjorde en kanonmatch, riktigt kul att se.