Avsnitt #2: Mark Da Silva Lindström

Avsnitt #2: Mark Da Silva Lindström

I avsnitt två av podcasten Soccerberoende intervjuas den svenske mittbacken Mark Da Silva Lindström som förra säsongen representerade Pittsburgh Riverhounds i USL Championship.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag intervjuat den svenske mittbacken Mark Da Silva Lindström. En del av er kan nog känna igen Marks namn, för han var förra året den enda svenska spelaren som tillhörde en klubb i USL Championship och han har också ett förflutet i Gefle IF från tiden de spelade i Allsvenskan. Mark fyllde 25 år för ett par veckor sedan och kommer ursprungligen från Gävle. Han flyttade 2016 över till USA för studier och fotbollsspel på University of North Carolina Wilmington, i intervjun ofta benämnd som UNC Wilmington. Där hade Mark fyra framgångsrika säsonger och under somrarna 2017, 2018 och 2019 spelade han också i det som numera heter USL League Two för tre olika lag.

Inför säsongen 2020 fick Mark kontrakt med Pittsburgh Riverhounds i USL Championship och därmed inleddes hans professionella karriär. Coronapandemin och skador gjorde dock att hans första säsong som fotbollsproffs inte blev optimal, men det blev ändå nio ligamatcher varav fyra från start. Pittsburgh Riverhounds åkte ut i åttondelsfinalen mot Louisville City, en match som Mark fick se från bänken.

För tillfället befinner sig Mark hemma i Sverige i väntan på att det ska lösa sig med en ny klubb, vilket är ett av ämnena vi avhandlar i den här intervjun.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342021-02-13 09:00:00
Author

Fler artiklar om USA