Avsnitt #28: Kyle Patterson

Avsnitt #28: Kyle Patterson

I avsnitt nummer 28 av Soccerberoende intervjuas den engelske mittfältaren Kyle Patterson som har ett förflutet i bl.a. LA Galaxy och GAIS.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag intervjuat engelsmannen Kyle Patterson, som har en bakgrund inom såväl nordamerikansk som svensk fotboll. Kyle föddes 6 januari 1986 och kommer ursprungligen från Birmingham. Han representerade West Bromwich Albion som ungdomsspelare, men fick aldrig något kontrakt med A-laget. Sommaren 2005 bar det av till USA för Kyle för studier och collegefotbollsspel på Saint Louis University. Han hade dessförinnan varit en kort vända i Finland med klubben TP-47. På 72 matcher för Saint Louis Universitys fotbollslag gjorde han 29 mål och 15 assists, huvudsakligen spelandes som offensiv mittfältare eller ytter. Säsongen 2007 fick han priset som bästa offensiva spelare i skolans conference.

Inför säsongen 2009 draftades Kyle av LA Galaxy som nummer 48 totalt i det årets MLS SuperDraft. Han blev så lagkompis med bland annat David Beckham och Landon Donovan. Dessvärre hade Kyle svårt att ta en plats i Galaxy. Det blev bara 127 minuters speltid i MLS, fördelat på tre grundseriematcher, och han lämnade klubben efter säsongen 2009.

Inför säsongen 2010 fick Kyle chansen att provträna med GAIS, som då spelade i Allsvenskan. Den här chansen fick han tack vare att engelsmannen Calum Angus, som Kyle hade spelat med på Saint Louis University, tipsade om Kyle för GAIS:s sportsliga ledning och efter några veckors provspel erbjöds han ett kontrakt. Tiden i GAIS blev dock inte särskilt lyckad för Kyle. Efter tio spelade matcher i Allsvenskan, alla som inhoppare, bröts kontraktet under sommaren 2010 och Kyle valde då att flytta hem till England. Han har sedan dess spelat för diverse mindre klubbar såsom Hednesford, Tamworth och Redditch United. Idag spelar han för Lichfield City, hemmahörande i Midland Football League Premier Division vilket är åtta divisioner under Premier League.

I den här intervjun pratar vi huvudsakligen om Kyles tid i USA. Exempelvis berör vi den stora omställningen det innebar att gå från ungdomsfotboll till collegefotboll, fotbollens status i den blivande MLS-staden Saint Louis, hur det var att draftas av LA Galaxy och Landon Donovans oerhörda kvalitéer som fotbollsspelare.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342021-09-27 08:40:00
Author

Fler artiklar om USA