Avsnitt #34: Luke Opperman

Avsnitt #34: Luke Opperman

I avsnitt nummer 34 av Soccerberoende intervjuas Luke Opperman, som är president i Union Omaha-supporterklubben Omaha Parliament.

I det här avsnittet av Soccerberoende blir det fokus på Union Omaha, som är en klubb hemmahörande i tredjedivisionen USL League One. Jag har intervjuat Luke Opperman, som är president i Union Omaha-supporterklubben Omaha Parliament och det har han varit i lite drygt ett år. Ifall man inte känner till geografin i den delen av USA kan jag berätta att Omaha ligger i östra Nebraska, precis på gränsen till Iowa.

Union Omaha gjorde sin första säsong någonsin pandemiåret 2020, en säsong som fick ett oerhört märkligt slut. Union Omaha avancerade då till final där Greenville Triumph skulle ha stått för motståndet, men på grund av ett stort coronautbrott i Omahas trupp fick finalen ställas in och Greenville tilldelades då segern eftersom de hade tagit fler poäng i grundserien. Den gångna säsongen, alltså 2021, fick Union Omaha revansch för det snöpliga slutet på säsongen 2020. Efter att i stor stil ha vunnit grundserien gick man till final där Greenville Triumph även denna gång skulle stå för motståndet. Den här gången kunde matchen spelas och Union Omaha vann med komfortabla 3-0 och säkrade USL League One-titeln.

I den här intervjun pratar vi bland annat om Union Omahas korta men framgångsrika historia, vilka som var nyckelspelarna den gångna titelvinnarsäsongen, fotbollskulturen i Omaha och lite generellt om de lägre ligorna i Nordamerika och deras roll i fotbollslandskapet.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342022-01-07 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA