Avsnitt #41: Jacob Stensson

Avsnitt #41: Jacob Stensson

I avsnitt nummer 41 av Soccerberoende intervjuas IK Brages mittfältare Jacob Stensson. Jacob studerade och spelade collegefotboll på University of Denver mellan 2017 och 2021, vilket är den här intervjun huvudsakliga fokus.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag intervjuat ingen mindre än Jacob Stensson, som är en 25-årig mittfältare som nyligen skrev på för IK Brage i Superettan och som mellan 2017 och 2021 studerade och spelade collegefotboll för University of Denver.

Jacob är född och uppvuxen i Stockholm och spelade ungdomsfotboll för Djurgården och Brommapojkarna. Han tog sig ända upp till Brommapojkarnas A-lag, men under sommaren 2017 flyttade han över till USA för studier och collegefotboll. Tiden på University of Denver blev lyckosam för Jacob, som inför MLS-säsongen 2021 var tillgänglig i draften men han blev inte vald av något lag. Efter att i slutet av förra året bl.a. ha provtränat med GIF Sundsvall, där hans tvillingbror Daniel spelar, valde Jacob att skriva på för IK Brage i Superettan inför den kommande säsongen. Det blir Jacobs första säsong på professionell nivå.

I den här intervjun pratar vi huvudsakligen om Jacobs tid borta i USA. Exempelvis pratar vi om varför det blev just University of Denver, några av hans lagkamrater från tiden på college som idag är proffs, den oerhört höga nivån på faciliteterna som Jacob och hans lagkamrater hade tillgång till, Denver som stad och hur han skulle ställa sig till möjligheten att spela professionellt i Nordamerika i framtiden.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342022-03-23 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA