Avsnitt #44: Alvin Jones

Avsnitt #44: Alvin Jones

I avsnitt nummer 44 av Soccerberoende intervjuas den trinidadiske landslagsytterbacken Alvin Jones som är mest känd för att ha gjort det mål som såg till att USA missade VM 2018. Till vardags spelar Alvin för Forward Madison i USL League One.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag intervjuat ytterbacken Alvin Jones, som är A-landslagsman för Trinidad & Tobago och som till vardags spelar för Forward Madison i USL League One. Alvin är mest känd för att ha gjort det mål som såg till att USA missade VM 2018.

Alvin föddes 9 juli 1994 och kommer från en riktig fotbollsfamilj, vilket han berättar mer om i intervjun. Exempelvis spelar hans äldre bror Joevin för MLS-laget Inter Miami. Alvin spelade för W Connection, som är en av de större klubbarna på Trinidad & Tobago, mellan 2012 och 2018. 2019 fick han göra en efterlängtad utlandsflytt, närmare bestämt till Oklahoma City Energy i USL Championship. Efter ett år i Oklahoma City blev han värvad av Real Salt Lake inför covidsäsongen 2020, men där blev det väldigt skralt med speltid dessvärre. Alvin var sen klubblös hela 2021 på grund av en knäskada men skrev inför årets säsong på för Forward Madison i USL League One.

Alvin har spelat för Trinidad & Tobagos A-landslag sedan 2014. Exakt hur många A-landskamper han har spelat finns det varierande uppgifter om men de flesta hemsidor säger strax över 30. Helt klart är i alla fall att hans mest omskrivna insats för Trinidad & Tobago kom 12 oktober 2017 i en VM-kvalmatch mot USA på Ato Boldon Stadium i Couva. Trinidad & Tobago var klar jumbo i VM-kvalgruppen i CONCACAF och sedan länge borta från chansen att kvala in till VM 2018. USA skulle därför bara åka dit och städa av Trinidad & Tobago och framförallt inte förlora, men Alvin Jones hade andra planer. Alvin slog först ett inlägg som USA gjorde självmål på och lite senare sköt han ett distansskott från 30-35 meter som gick in förbi Tim Howard. Trinidad & Tobago vann till slut matchen med 2-1 och USA missade därmed VM 2018. Alvin Jones är sedan den dagen ett namn som ger rysningar för de amerikanska landslagsfansen.

I den här intervjun pratar vi givetvis om den nyss nämnda VM-kvalmatchen mot USA, men vi berör även Alvins barndom på Trinidad & Tobago, flytten till Forward Madison inför årets säsong, hans förhoppningar om framtiden och förstås också lite grann om Trinidad & Tobagos klassiska match mot Sverige i VM 2006.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342022-05-23 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA