Avsnitt #50: Jon Arnold

Avsnitt #50: Jon Arnold

I avsnitt nummer 50 av Soccerberoende pratas det FC Dallas med fotbollsjournalisten Jon Arnold.

I det här jubileumsavsnittet av Soccerberoende blir det fokus på FC Dallas, för jag har intervjuat journalisten Jon Arnold som till vardags bevakar just FC Dallas för hemsidan The Striker. Jon har även ett nyhetsbrev på Substack vid namn Getting CONCACAFed, där han skriver olika typer av artiklar och reportage med fotbollen i Nord- och Centralamerika och Karibien i fokus.

FC Dallas har spelat i MLS sedan ligan lanserades 1996, men de gick då under namnet Dallas Burn. Klubben bytte namn till FC Dallas inför säsongen 2005 och var bland de första i MLS att lägga till sig med ett generiskt fotbollsklubbsnamn av den här typen. FC Dallas har aldrig vunnit MLS. Däremot gick de till final 2010, där det blev förlust mot Colorado Rapids. De har vunnit grundserien en gång, nämligen 2016. Samma år vann de också cupen, vilket var deras andra cuptitel genom tiderna för de vann den även 1997.

På senare år har FC Dallas dragit ögonen till sig tack vare sin ungdomsakademi som har producerat spelare som exempelvis Ricardo Pepi, Jesús Ferreira, Bryan Reynolds, Chris Richards, Justin Che och Paxton Pomykal. FC Dallas akademi och farmarlaget North Texas SC är några av sakerna som jag tar upp med Jon Arnold i den här poddintervjun. Därutöver pratar vi exempelvis om de skrala publiksiffrorna för FC Dallas, några av de största legendarerna i klubbens historia, exempel på mindre lyckade värvningar och den förre AIK-spelaren Pa-Modou Kahs eventuella framtid som tränare i MLS.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342022-08-14 09:00:00
Author

Fler artiklar om USA