Avsnitt #51: Karson Kendall

Avsnitt #51: Karson Kendall

I avsnitt nummer 51 av Soccerberoende intervjuas Karson Kendall som är A-landslagsman för Amerikanska Jungfruöarna och collegespelare på High Point University.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag intervjuat Karson Kendall, som är collegespelare på High Point University i North Carolina och dessutom A-landslagsman för Amerikanska Jungfruöarna.

Karson föddes 1 april 2000 i Phoenix, Arizona men flyttade som litet barn till St. Thomas, som är en av öarna som utgör det autonoma amerikanska territoriet Amerikanska Jungfruöarna i Karibien. Där spenderade han större delen av sin barndom, men 2015 flyttade han tillbaka till USA för att spela i Sporting Kansas Citys akademi. Där kom han att spela fram till 2018 och han var lagkamrat ett flertal spelare som idag har gjort sig ett namn såväl i MLS som utomlands, vilket Karson berättar mer om i intervjun.

2019 flyttade Karson ned till High Point University i High Point, North Carolina och där är han kvar än idag. Den kommande collegesäsongen blir Karsons fjärde och därefter är hans förhoppning att spela fotboll på professionell nivå. Somrarna 2019, 2021 och 2022 spelade Karson i USL League Two. Den första säsongen representerade han North Carolina Fusion och de två senaste säsongerna spelade Karson för Kings Hammer FC från Cincinnati, Ohio.

Som tidigare sagt är Karson A-landslagsman för Amerikanska Jungfruöarna. Han gjorde sin debut för A-landslaget några dagar innan sin 16-årsdag i mars 2016 mot Sint Maarten i en kvalmatch till Caribbean Cup. Det blev en dramatisk A-landslagsdebut för Karson, trots att han bara spelade knappt tio minuter. Karson berättar mer om den här matchen i själva intervjun. Totalt har Karson spelat åtta A-landskamper för Amerikanska Jungfruöarna, som i dagsläget är rankade 208 i världen av 211 landslag.

I den här intervjun pratar vi exempelvis om fördelarna med att spela i USL League Two som ung spelare, den tidigare nämnda lite skakiga landslagsdebuten som femtonåring, framtiden för Amerikanska Jungfruöarnas landslag och varför man inte borde tveka att åka till Amerikanska Jungfruöarna på semester.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342022-08-19 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA