Avsnitt #54: Jimmy Wilcox

Avsnitt #54: Jimmy Wilcox

I avsnitt nummer 54 av Soccerberoende intervjuas den amerikanske mittfältaren Jimmy Wilcox som är proffs på Färöarna.

I det här avsnittet av Soccerberoende ger vi oss ut i Nordatlanten, för den här gången har jag intervjuat den amerikanske innermittfältaren Jimmy Wilcox som den gångna säsongen har spelat i Färöarnas motsvarighet till Superettan för klubben TB. TB står för Tvøroyrar Bóltfelag och kommer från ön Suðuroy, vilket är den sydligaste ön i den skärgård som utgör Färöarna.

Jimmy Wilcox är 24 år gammal och kommer ursprungligen från Burlington, Connecticut. Burlington är en liten stad med knappt 10,000 invånare som ligger ungefär en halvtimmes bilfärd väster om Hartford. Jimmy spelade collegefotboll för tre olika universitet, nämligen Springfield College, Lycoming College och Western Connecticut State University. Han hoppade av universitetet under sitt sista år för att satsa på en professionell fotbollskarriär.

Under ett slags uppvisningsturné i Danmark blev han upptäckt av en tränare från Färöarna och det var på så sätt han hamnade i TB. Ligasäsongen avslutades nu den gångna helgen och TB slutade på tredje plats i den färöiska motsvarigheten till Superettan. Normalt ska en tredjeplats inte innebära uppflyttning, men eftersom andraplatsen togs av klubben Vikingúrs andralag och deras förstalag redan spelar i högsta divisionen så innebar det att uppflyttningen istället gick till tredjeplacerade TB.

Utöver sitt fotbollsspelande är Jimmy även involverad i scouting och taktisk analys. Han har skrivit två böcker på ämnet, han driver Twitter- och Instagramkontot Modern Football Analyst och han arbetar dessutom deltid som analytiker åt den sydafrikanska storklubben Orlando Pirates.

I den här intervjun berör vi både Jimmys spelarkarriär, dels ungdoms- och collegekarriären hemma i USA och dels den gångna säsongen på Färöarna, och hans sidoprojekt kopplat till fotbollsanalys.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342022-10-28 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA