Avsnitt #57: Tim Bernhardsson

Avsnitt #57: Tim Bernhardsson

I avsnitt nummer 57 av Soccerberoende intervjuas den förre IK Sirius-spelaren Tim Bernhardsson som idag spelar collegefotboll för Florida Atlantic University.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag intervjuat Tim Bernhardsson, som är en 22-årig Uppsalakille och mittback som spelar collegefotboll för Florida Atlantic University i Boca Raton, Florida.

Tim föddes 29 oktober 2000 och tillbringade merparten av sin tid som ungdomsspelare i IK Sirius. I intervjun berättar han om sin tid i Sirius och även om några av sina lagkamrater från den tiden som idag spelar på professionell nivå. Sommaren 2019, direkt efter gymnasiet, flyttade Tim till USA för studier och fotbollsspel. Först tillbringade han två år på California Baptist University för att sen sommaren 2021 byta till Florida Atlantic University där han alltjämt är kvar. Den gångna säsongen fick Tim delvis förstörd av skador men säsongen 2021 spelade han 16 av lagets 19 matcher. Tim har nu spelat fyra säsonger collegefotboll men har ännu inte bestämt sig för om han ska spela en femte.

I den här intervjun pratar vi exempelvis om hur idén att spela collegefotboll föddes för Tim, tillvaron på ett kristet universitet i USA, skillnaden mellan collegefotboll och svensk ungdomsfotboll och Tims mål och förhoppningar med fotbollen framöver.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342022-12-05 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA