Avsnitt #58: Kasper Poulsgaard

Avsnitt #58: Kasper Poulsgaard

I avsnitt nummer 58 av Soccerberoende intervjuas den danske mittbacken Kasper Poulsgaard, som spelar collegefotboll för San José State University.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag intervjuat Kasper Poulsgaard, som är en 22-årig dansk mittback som nyligen har avslutat sin fjärde säsong som collegefotbollspelare på San José State University.

Kasper föddes 15 mars 2000 och kommer från en liten stad i Danmark vid namn Hedensted, som ligger på Jylland ungefär en mil nordost om Vejle. Under sin ungdomskarriär representerade Kasper till att börja med den lokala klubben Hedensted IF och därefter AC Horsens och Vejle BK. För Vejle nådde han U19-laget och tränade ett flertal gånger med A-laget men fick inget professionellt kontrakt. Då valde Kasper att flytta över till USA för studier och collegefotbollspel. Detta gjorde han sommaren 2019.

Kasper hade erbjudanden från flera skolor runtom i USA men valde San José State University eftersom han verkligen ville bo i Kalifornien. Den gångna fotbollssäsongen, som var hans fjärde i USA, tog slut 13 november då San José State förlorade på straffar i conferencefinalen mot California Baptist University. Kasper spelade flest minuter av alla utespelare i truppen den gångna säsongen och kom med i Western Athletic Conference Second Team. Eftersom coronapandemin förstörde säsongen 2020 har collegespelare i USA givits möjlighet att spela en femte säsong och Kasper berättar att han kommer ta den möjligheten.

I den här intervjun pratar vi bland annat om Kaspers ungdomskarriär i Danmark, hur och varför han kom att flytta till USA, vad som kan vara svårt och utmanande med att komma till USA som collegespelare, staden San Joses förträfflighet och hans ambitioner med fotbollen framöver.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342022-12-18 09:15:00
Author

Fler artiklar om USA