Avsnitt #67: Johann Bernövall

Avsnitt #67: Johann Bernövall

I avsnitt nummer 67 av Soccerberoende intervjuas IK Sirius-supportern Johann Bernövall. Det pratas bland annat om de nordamerikaner och spelare med bakgrund i Nordamerika som har representerat Sirius genom åren.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag intervjuat IK Sirius-supporterprofilen Johann Bernövall, som man exempelvis kan känna igen från de tidigare poddarna Kolla Sverige! och Blåsvarta baksmällan, där han har kamperat ihop med sin lillebror Oskar. De båda är nu aktuella med Substack-veckobrevet Det stora blåsvarta där de ”associerar […] fritt om IK Sirius och svensk fotboll.” Här är en länk till veckobrevet.

Anledningen till att jag ville göra ett avsnitt med fokus på Sirius är att jag under lång tid har haft uppfattningen att Sirius, för att vara en svensk klubb, har haft osedvanligt många nordamerikaner och spelare med koppling till Nordamerika. Därför tog jag mig ett snack med Johann Bernövall, som jag känner sedan tidigare, och vi gick igenom många av de nordamerikaner och Nordamerikakopplade spelare som har representerat Sirius genom åren. Vi pratar även bland annat om Johanns relation till MLS, Landon Donovans personlighetsdrag och en klassisk träningsmatch mot Östersund sommaren 2014 där tre spelare med artistnamnsmässiga namn provspelade.

Ganska mitt i avsnittet är det en spelare som Johann inte kommer på namnet på. Kanske fem sekunder efter att vi hade lagt på skrev han till mig och sa att spelaren ifråga heter Erik Langwagen. Han gjorde två korta inhopp för Sirius i Allsvenskan säsongen 2020 men är idag collegespelare för Quinnipiac Bobcats, vilket är vad lagen tillhörande Quinnipiac University går under för namn.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342023-05-10 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA