Avsnitt #68: Kyle Edwards

Avsnitt #68: Kyle Edwards

I avsnitt nummer 68 av Soccerberoende intervjuas Kyle Edwards, som är A-landslagsman för Saint Vincent och Grenadinerna och till vardags anfallare i Hartford Athletic i USL Championship.

I det här avsnittet av Soccerberoende ska vi lära oss mer om fotbollen i det karibiska öriket Saint Vincent och Grenadinerna. Jag har nämligen intervjuat Kyle Edwards som är A-landslagsman för just Saint Vincent och Grenadinerna, och till vardags anfallare i Hartford Athletic i USL Championship.

Kyle Edwards föddes 15 januari 1997 i staden Barrouallie i Saint Vincent och Grenadinerna. Innan flytten till USA spelade Kyle i både den lokala högsta ligan i Saint Vincent och Grenadinerna och en sväng på Antigua och Barbuda. Kyle flyttade 2016 till USA för studier och collegefotbollsspel. Först studerade han på Ranger College i två år och därefter två år på University of Texas Rio Grande Valley. Kyle hade stora framgångar på fotbollsplanen under sina collegeår. På 49 matcher totalt gjorde han 42 mål och 15 assists och han fick ett flertal utmärkelser för sina prestationer.

Inför MLS-säsongen 2020 blev Kyle draftad som nummer 86 totalt av Houston Dynamo, men fick aldrig något kontrakt med Houston Dynamos förstalag. Istället kom han att representera det som på den tiden var Houston Dynamos farmarlag Rio Grande Valley FC i två säsonger och därefter gjorde han en säsong med Houston Dynamo 2 i MLS Next Pro. Inför årets säsong lämnade han Texas för första gången sedan flytten till USA, då det bar av till Hartford Athletic i USL Championship. När den här intervjun gjordes hade Hartford precis kommit hem efter en 1-3-förlust borta mot Phoenix Rising och i talande stund ligger de näst sist i Eastern Conference med nio omgångar spelade. Kyle har den här säsongen spelat sju matcher och på dem gjort två mål och en assist.

Kyle är som sagt A-landslagsman för Saint Vincent och Grenadinerna och det har han varit ända sedan 2014. Han har spelat drygt 20 A-landskamper och har på dessa gjort tre mål. Saint Vincent och Grenadinerna har, åtminstone i relativ närtid, varit är ett av de bättre karibiska landslagen bakom Jamaica och Trinidad & Tobago. I kvalet till VM 2018 kom de till näst sista kvalrundan i CONCACAF och lottades då i en grupp med USA, Trinidad & Tobago och Guatemala. Där kom de dessvärre överläget sist i gruppen med noll inspelade poäng på sex matcher och målskillnaden 6-34. I kvalet till VM 2022 åkte de ut i första kvalrundan och generellt kan sägas att Saint Vincent och Grenadinerna har tappat i slagstyrka gentemot sina karibiska rivaler de senaste åren. I dagsläget är de rankade på 178:e plats i världen.

I den här intervjun pratar vi bland annat om Kyles uppväxt i Saint Vincent och Grenadinerna och fotbollens status i landet. Vi pratar också om några av de mest framträdande spelarna som landet har fått fram, hur man enklast kan nå proffsfotbollen ifall man är en lovande spelare i Saint Vincent och Grenadinerna och även lite om Kyles förhoppningar på de kommande åren av sin karriär.

Det ska sägas att ljudet den första minuten ungefär är ganska dåligt från Kyles håll, men det blir mycket bättre sen så misströsta inte.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342023-05-18 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA