Avsnitt #78: Mason Duval

Avsnitt #78: Mason Duval

I avsnitt nummer 78 av Soccerberoende intervjuas anfallaren Mason Duval, som är A-landslagsman för Caymanöarna.

I det här avsnitt av Soccerberoende ska vi återigen stifta bekantskap med ett av de mindre CONCACAF-länderna. Jag har nämligen intervjuat Mason Duval, som är landslagsanfallare för Caymanöarna.

Mason Duval föddes 24 augusti 2001 och kommer från Caymanöarnas huvudstad George Town. I intervjun berättar han att han utöver fotboll även spelade rugby och baseboll som barn, men fotboll kom att bli den sport som han satsade seriöst på. 2018 flyttade Mason till Rome, Georgia för studier och fotbollsspel på en internatskola vid namn Darlington School Soccer Academy. Därifrån rekryterades han till Elon University i Elon, North Carolina. Mason kom att tillbringa fyra år på Elon University, där han på 44 matcher för deras fotbollslag gjorde sju mål och två assists. Hans stora genombrott kom säsongen 2022, då han kom med i motsvarande "Årets lag" i skolans conference. Efter de fyra åren på Elon University valde Mason att flytta till Jacksonville University, där han nu studerar och spelar collegefotboll.

Masons A-landslagsdebut för Caymanöarna kom 2019, då han var bara 18 år gammal. Då stod Amerikanska Jungfruöarna för motståndet och Caymanöarna vann den matchen med 1-0. Efter det har det blivit ytterligare sex A-landskamper för Mason, men han väntar fortfarande på sitt första mål för A-landslaget. Caymanöarna ligger på 196:e plats på FIFA:s världsranking, som innehåller 207 länder, och de har fem CONCACAF-länder bakom sig på världsrankningen.

Lite kort information om öriket Caymanöarna. Caymanöarna är ett så kallat brittiskt utomeuropeiskt territorium beläget söder om Kuba och nordväst om Jamaica. Som namnet antyder består Caymanöarna av ett antal öar, närmare bestämt tre till antalet. Den största av de tre öarna heter Grand Cayman och där ligger också huvudstaden och Masons hemstad George Town. Drygt 80 000 invånare bor på Caymanöarna, vars sammanlagda yta är ungefär som ett femtedels Öland. Turism är den viktigaste hörnstenen i Caymanöarnas ekonomi, men trots det är Caymanöarna kanske mest känt som ett skatteparadis där företag registreras och stora summor pengar undangöms från beskattning och granskning.

I den här intervjun pratar vi exempelvis om Masons uppväxt på Caymanöarna och hur ungdomsfotbollen ser ut där, flytten till USA, A-landslagsdebuten vid 18 års ålder, hur det är att spela mot Alphonso Davies och hans förhoppningar på den fortsätta fotbollskarriären.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342023-10-19 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA