Avsnitt #79: Zack Schilawski

Avsnitt #79: Zack Schilawski

I avsnitt nummer 79 av Soccerberoende intervjuas den före detta New England Revolution-anfallaren Zack Schilawski.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag intervjuat den tidigare New England Revolution-anfallaren och nuvarande collegetränaren Zack Schilawski.

Zack Schilawski föddes 15 april 1987 och kommer från Cary, North Carolina. I intervjun berättar han att han som barn tog efter sin äldre bror som spelade fotboll och vars lag tränades av deras pappa. Han utövade även diverse andra sporter som barn såsom basket och baseboll. Zack tillbringade åren 2006-2009 som collegefotbollsspelare på talangfabriken Wake Forest University och blev sen draftad inför säsongen 2010 av New England Revolution som nummer nio totalt. Han kom snabbt att presentera sig för hemmafansen genom att i sin hemmadebut göra hattrick mot Toronto FC i en match som New England vann med 4-1. Han blev då den förste rookien någonsin i MLS att göra hattrick i sin hemmadebut och bara den tredje rookien någonsin att göra ett hattrick. Zack kom att stanna i New England i två säsonger och totalt blev det 50 MLS-matcher, sex mål och en assist. Därefter blev det tre säsonger i Carolina RailHawks i North American Soccer League och efter säsongen 2014 valde Zack att avsluta spelarkarriären bara 27 år gammal.

Efter den professionella spelarkarriären arbetade Zack som jurist i ett par år och jobbade deltid som assisterande tränare för North Carolina FC:s U23-lag i det som idag heter USL League Two. Våren 2020 han dock återvände till fotbollen på heltid då han fick jobb som assisterande tränare på University of Denver. Den säsongen kom, som ni förstår, att bli delvis förstörd av coronapandemin och efter säsongen återvände Zack till North Carolina då han erbjöds jobb som assisterande tränare på University of North Carolina Wilmington. Efter två år där fick Zack den gångna sommaren erbjudande att arbeta som assisterande tränare på University of Pittsburgh bredvid sin tidigare collegetränare Jay Vidovich och det erbjudandet var för lockande för att tacka nej till. När den här intervjun spelades in låg University of Pittsburgh på femte plats av sex lag i sin division i Atlantic Coast Conference.

I den här intervjun pratar vi exempelvis om Zacks hattrick mot Toronto FC, några av de med- och motspelare i MLS som han imponerades särskilt av, collegefotbollens framtid i det nordamerikanska fotbollslandskapet och den gamle Djurgårdsmittbacken Gale Agbossoumonde.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342023-10-27 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA