Avsnitt #85: Oliver Strand

Avsnitt #85: Oliver Strand

I avsnitt nummer 85 av Soccerberoende intervjuas New York City FC-supportern och -skribenten Olivier Strand. Oliver är redaktör för New York City FC-hemsidan Hudson River Blue och har varit supporter till NYCFC sedan klubben grundades.

I det här avsnittet av Soccerberoende blir det fokus på New York City FC. Jag har nämligen intervjuat Oliver Strand, som är New York City FC-supporter samt skribent och redaktör för New York City FC-hemsidan Hudson River Blue.

New York City FC, eller NYCFC som de också kallas, har spelat i MLS sedan säsongen 2015 och ägs som ni säkert vet huvudsakligen av City Football Group. De spelar sina hemmamatcher på basebollarenan Yankee Stadium men kommer från och med säsongen 2027, om allt går enligt plan, spela på en nybyggd riktig fotbollsarena belägen i Queens.

Med undantag för expansionssäsongen 2015 och fjolårssäsongen, alltså 2023, har New York City FC varit en konstant i MLS-slutspelet sedan de kom in i ligan. 2017 och 2019 vann de grundserien och 2021 vann de hela ligan efter seger på straffar i finalen mot Portland Timbers.

Några av de mer välkända och i vissa fall mest framgångsrika spelarna i klubbens historia är David Villa, Frank Lampard, Andrea Pirlo, Maximiliano Moralez, Alexander Callens, Sean Johnson, Valentín Castellanos, Alexander Ring, Jack Harrison och givetvis allas vår Anton Tinnerholm. Laget tränas sedan sommaren 2022 av engelsmannen Nick Cushing, som tidigare var assisterande tränare och dessförinnan tränare för Manchester Citys damlag.

I den här intervjun pratar vi bland annat om Anton Tinnerholms eftermäle i New York City FC, den nya arenan som ska stå klar 2027, New York City FC:s genomslag hos befolkningen i New York och Pep Guardiolas eventuella framtid som tränare för New York City FC.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342024-02-06 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA