Avsnitt #87: Paul Torres

Avsnitt #87: Paul Torres

I avsnitt nummer 87 av Soccerberoende intervjuas den venezuelanskfödde amerikanske före detta mittfältaren Paul Torres. Under början och mitten av 10-talet spelade Paul i Superettan för bl.a. Landskrona BoIS, Sirius och Assyriska.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag intervjuat Paul Torres, som är en venezuelanskfödd amerikansk före detta mittfältare som i början och mitten av 10-talet spelade i Superettan för exempelvis Landskrona BoIS, Sirius och Assyriska.

Paul Torres föddes 22 oktober 1991 i Venezuelas huvudstad Caracas, men han är huvudsakligen uppvuxen i området runt Washington D.C. Under sina tonår var han en framgångsrik spelare för D.C. Uniteds akademi och därefter spelade han två års collegefotboll för University of Maryland, där han var lagkamrat med ett stort antal spelare som senare kom att bli proffs i exempelvis MLS.

Efter två år på University of Maryland ville Paul testa sin lycka som fotbollsproffs och han begav sig då över Atlanten. Efter visst om och men fick han kontrakt med Nyköpings BIS, som när Paul kom dit spelade i division 2. Efter två säsonger i Nyköping flyttade Paul söderut till Landskrona BoIS i Superettan. Paul tog direkt en ordinarie plats i Landskrona, men lyckades inte förhindra dem för att sluta näst sist i Superettan och därmed bli nedflyttade. Därefter väntade ett par år av mycket runtflyttande för Pauls del. Efter en säsong i Sandnes Ulf i norska andraligan återvände han till Sverige för spel i Sirius, som då spelade i Superettan. Där kom han bara att stanna en halv säsong och gjorde totalt sex seriematcher, det huvudsakligen i form av inhopp. Han flyttade under sommaren 2016 till Assyriska och sedermera inför säsongen 2017 till lokalrivalerna Syrianska, men efter bara en match där valde han att lämna klubben av personliga skäl och även avsluta spelarkarriären vid bara 26 års ålder.

Idag är Paul tillbaka i Washington D.C.-området. Efter en tid som mäklare kom han att grunda ett slags fotbollsakademi vid namn Next Star Soccer, där han idag är vd och en av tränarna. Han har även gett sig in i den lokala restaurangnäringen i Washington D.C och 2022 fick en restaurangerna som han är delägare i, vid namn Imperfecto, en Michelinstjärna.

I den här intervjun pratar vi bland annat om Pauls uppväxt och fotbollens betydelse för honom som barn, hur han hamnade i Sverige och hans minnen från tiden här, varför han lade av som spelare vid så pass ung ålder och hans ambitioner inom fotbollen framöver.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342024-02-22 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA