Avsnitt #88: Mikkel Gøling

Avsnitt #88: Mikkel Gøling

I avsnitt nummer 88 av Soccerberoende intervjuas den danske mittfältaren Mikkel Gøling. Mikkel är en 22-årig Köpenhamnskille som spelar collegefotboll med stor framgång för University of California, Santa Barbara.

I det här avsnittet av Soccerberoende har jag intervjuat Mikkel Gøling, som är en 22-årig dansk mittfältare som spelar collegefotboll med stor framgång för University of California, Santa Barbara.

Mikkel Gøling föddes 19 december 2001 och kommer från Köpenhamn. Under sin ungdomskarriär spelade han för exempelvis Fremad Amager och Tårnby, innan han sommaren 2021 flyttade till USA för studier och collegefotbollspel på Young Harris College i Young Harris, Georgia. Mikkel gjorde omedelbar succé på Young Harris College. Under sin första säsong var han lagets bästa målskytt med 14 mål på 20 matcher, han fick pris som bästa freshman (d.v.s. förstaårsstudent) i skolans conference och han kom med i conferencens ”Årets lag”.

Efter ytterligare en bra säsong 2022 valde Mikkel att lämna Young Harris College och flytta tvärs över landet till University of California, Santa Barbara. UCSB, som skolan ofta kallas, har genom åren fostrat ett flertal spelare som har nått MLS såsom Dan Kennedy, Chris Pontius, Andy Iro, Luis Silva och Nick DePuy. Bytet av skola innebar också en flytt från division II till division I inom collegefotbollen för Mikkels del. Den gångna säsongen startade Mikkel lagets alla 20 matcher och han gjorde fyra mål och tre assists. Även denna säsong kom han med i ”Årets lag”.

Utöver spel på college har Mikkel spelat en säsong i USL League Two. Det gjorde han sommaren 2022, då han representerade den Cincinnatibaserade klubben Kings Hammer FC. Då var han bland annat lagkamrat med en tidigare gäst i den här podden, nämligen mittbacken Karson Kendall som är A-landslagsman för Amerikanska Jungfruöarna. Mikkel spelade varenda match för Kings Hammer den säsongen, som gick till slutspel men där förlorade i åttondelsfinalen mot Des Moines Menace.

I den här intervjun pratar vi om hur Mikkel kom fram till beslutet att flytta till USA, tillvaron i den pyttelilla byn Young Harris i Georgia, vilka utmaningar man kan stöta på som student och collegefotbollsspelare i USA och vad han har för mål med sitt fortsatta fotbollsspelande.

 » Klicka här för att lyssna

Johan Dykhoff@johandykhoff342024-03-05 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA