Brasiliansk stortalang klar för FC Cincinnati
Brenner Souza da Silva, här iklädd São Paulo-tröjan.

Brasiliansk stortalang klar för FC Cincinnati

FC Cincinnati, som två säsonger i rad har kommit sist i MLS, har gjort ett kaxigt nyförvärv inför säsongen 2021. Det handlar om den 21-årige anfallaren Brenner Souza da Silva från São Paulo. Brenner, som är hans artistnamn, sägs ha kostat Cincinnati $13 miljoner vilket gör honom till MLS-historiens tredje dyraste värvning. Tidigare har han ryktats vara av intresse för bl.a. Ajax, Arsenal och Juventus.

FC Cincinnati tycks vara fast beslutna om att 2021 prestera betydligt bättre än sina tidigare två säsonger i MLS, då de båda gångerna har kommit sist. Ohioklubben har nu öppnat plånboken på vid gavel och hämtat in den 21-årige brasseanfallaren Brenner Souza da Silva från São Paulo. Brenner är en gammal U17-landslagsman för Brasilien som nyligen har ryktats vara av intresse för bl.a. Ajax, Arsenal, Juventus och Lazio, men istället blir det alltså en flytt till ett bottenlag i MLS. Brenner sägs ha kostat Cincinnati $13 miljoner, vilket gör honom till MLS-historiens tredje dyraste värvning efter "Pity" Martínez och Ezequiel Barco. Ifall vissa prestationsbaserade ersättningar utgår blir han dock dyrare än såväl Martínez som Barco.

Brenner är fostrad i São Paulo och har spelat där hela karriären med undantag för en kort lånesejour i Fluminense under 2019. Den gångna ligasäsongen i Brasilien gjorde han elva mål på 27 matcher, vilket var näst bäst i laget efter anfallskollegan Luciano. Brenner har fått tröjnummer 9 i Cincinnati och kommer förväntas spetsa till deras plågsamt uddlösa offensiv, som förra året bara mäktade med tolv mål på 23 grundseriematcher.

Vad Brenners ankomst till Cincinnati innebär för fjolårets stora anfallsvärvning Jürgen Locadia, som är inlånad från Brighton och vars lån har förlängts till sista juni, återstår att se. Locadia gjorde mål i sin MLS-debut förra året men därefter blev det inga fler poäng. Locadia har tidigare i karriären mest spelat ytter men i Cincinnati har han använts som "nia", en plats som Brenner nu tveklöst kommer ta. Kanske får Locadia spela ytter igen och, gissningsvis tillsammans med minst ett till offensivt nyförvärv, fokusera på att spela fram Brenner till målchanser.

Johan Dykhoff@johandykhoff342021-02-10 18:20:00
Author

Fler artiklar om USA