Série A: Luís Fabiano och Fred blev derbyhjältar!
São Paulo och Fluminense blev rivalhelgens segrare i Brasilien.

Luís Fabiano och Fred avgjorde varsitt derby denna helg när São Paulo, respektive Fluminense, besegrade sina lokalrivaler.

Det var rivalhelg även i Brasilien denna vecka då de båda gigantstäderna São Paulo och Rio de Janeiro bjöd på varsitt lokalderby. Dessvärre blev det aldrig någon riktig publikfest då både Morumbi och Engenhão kapade tomt på många håll. 35 000, respektive 21 000 åskådare är bara hälften av arenornas totala kapacitet.

Först ut var Choque-Rei mellan São Paulo och Palmeiras med avspark klockan 21:00. Detta skulle bli en ganska ensidig historia och efter med tio minuter kvar av första halvlek gav Luís Fabiano hemmalaget ledningen efter att ha hållit sig framme på en stolpretur på ett skott från Lucas. Två minuter före paus skulle gamle Arsenal-bekantingen Denílson öka på med ett riktigt vackert skott på halvvolley efter en hörna. Tio minuter in på andra fick Palmeiras sin ytterback Artur utvisad efter två gula kort, varav det första egentligen borde varit rött direkt efter en mycket ful dobbtackling på Osvaldo. Med tjugo minuter kvar chippade försvararen Paulo Miranda bollen fram till en fristående Luís Fabiano som utan vidare dunkade in sitt andra mål för dagen, vilket spikade slutresultatet 3-0.

När klockan här i Sverige tickat upp mot halv tolv var det dags för kvällens andra derby, det mellan Fluminense och Botafogo på Engenhão. Det svartvita bortalaget, som egentligen har denna arena som hemmaplan när Maracanã finns tillgänglig, inledde bäst och framförallt holländaren Clarence Seedorf var på spelhumör. Med en dryg kvart kvar att spela stack emellertid serieledarna upp på en vass kontring. Fred spelade ut bollen till unge landslagsspelaren Wellington Nem till höger, som sedan frispelade sin lagkapten som i sin tur slog in matchens enda mål bakom Jefferson. Därmed har Fred gjort mål i bägge derbyna mot både Flamengo och Botafogo denna säsong.

Bland de övriga resultaten från helgen kan det nämnas att Ronaldinho stod för tre mål, varav ett på straff, när hans Atlético Mineiro krossade Figueirense med 6-0. Även Grêmio och Vasco vann sina matcher, vilket innebär att poängförhållandet mellan de fem första lagen i tabellen förblir oförändrat. I botten är Coritiba den stora vinnaren efter segern i fredags i och med att samtliga lag under strecket (Sport, Palmeiras, Figueirense och Atlético Goianiense) förlorade i helgen. Därmed har gapet till säker mark ökat till fem poäng.