Lagbanner
Chilenska ligan avslutas med sex matcher kvar att spela – Universidad Católica mästare!
Garra Blanca demonstrerade mot att Colo-Colo skulle spela mot Coquimbo med tanke på det rådande politiska läget. Matchen genomfördes aldrig.

Chilenska ligan avslutas med sex matcher kvar att spela – Universidad Católica mästare!

Chilenska ligan avbryts helt pga det osäkra politiska läget i landet.

ANFP, det chilenska fotbollsförbundet, beslutade under fredagen att den chilenska ligan avbryts och avslutas i nuvarande tabelläge. Detta innebär att Universidad Católica vinner ligan i överlägsen stil och kommer (förhoppningsvis, beroende på det politiska läget) spela gruppspelet i Copa Libertadores till våren. Colo-Colo gör dem sällskap i turneringen i och med att de är placerade på andra plats just nu. Palestino och Unión La Calera får kvala till turneringen. Coquimbo Unido, Huachipato, Audax Italiano och O’Higgins går samtliga till Copa Sudamericana.

ANFP försökte spela den 25:e omgången för drygt en vecka sedan, men matchen mellan La Calera och Iquique avbröts sedan ”La Garra Blanca”, Colo-Colos supportrar stormat planen. Utanför Colo-Colos egna arena så demonstrerades det vid samma tidpunkt där banderollen ”sin justicia, no hay fútbol” syntes, vilket på ett ungefär översätts till ”utan rättvisa kommer det inte spelas fotboll". 

Ett annat betydligt mer kontroversiellt beslut ANFP tog under fredagen var att samtliga chilenska ligor består, dvs inga uppflyttningar eller nedflyttningar. Detta gör att lag som varit i kris större delen av säsongen, La U, Universidad de Concepción och Deportes Iquique, klarar sig kvar i ligan. Detta innebär att ledaren i Primera B inte flyttas upp, dvs Santiago Wanderers. Detta har fått Wanderers supportrarna att rasa, vilket såklart är befogat. Även San Marcos de Arica i tredjeligan drabbas hårt i och med att de var på väg upp i Primera B.  

Eric Häyhtiö@Sanmir12342019-11-30 02:04:20
Author

Fler artiklar om Chile