Dom landslagsaktuella - Vänsterbackar
Det har sedan Scott Chipperfield slutade rått kaos på vänsterbackspositionen.

Dom landslagsaktuella - Vänsterbackar

Genomgången fortsätter med problempositionen.

Förnamn Efternamn (Ålder), Klubb, Liga (Nivå i landet)
 
Michael Zullo (24), Utrecht, Eredivisie (1)
Killen som lämnade Brisbane Roar tillsammans Adam Sarota och Thomas Oar för 3 säsonger sedan har inte fått spela lika mycket i Utrecht som han kanske skulle velat men verkar ändå vara förstavalet på vänsterkanten i backlinjen. Ett par på vänsterkanten i honom och Oar är något att sträva efter både på klubblagsnivå och i The Socceroos.
 
Shane Lowry (23), Millwall, The Championship (2)
Har varit aktuell för landslagsspel i flera år nu men varken Pim Verbeek eller Holger Osieck har tagit ut honom än. Kanske kan det ha berott på att man tidigare sett honom som mittback och att konkurrensen där varit för stor men i år har han främst spelat vänsterback så det bilden får Osieck i så fall ändra. Det enda problemet med Lowry är att han också är tillgänglig för spel med Irland (via sina föräldrar) och om han fortsätter ignoreras så kan det mycket väl sluta med att han gör sin landslagsdebut i en grön tröja istället för en gul.
 
Aziz Eraltay (22), Bursaspor, Süper Lig (1)
Den turkättade killen som tidigare gick under namnet Aziz Behich bytte efternamn under processen han gick igenom för att få turkiskt medborgarskap. På planen var han en av dom bästa vänsterbackarna i A-League under 2 säsonger innan han flyttade till Europa och Turkiet. Han gjorde debut för Bursaspor mot Fenerbache förra helgen och spelar förhoppningsvis till sig en startplats där.
 
Adama Traore (23), Melbourne Victory, A-League (1)
Även här kan annat medborgarskap komma ivägen då Traore flyttade till Australien från Elfenbenskusten för att spela fotboll för Gold Coast United under 2009. Han har dock uttryckt sitt intresse för att skaffa sig ett australiensiskt medborgarskap och därmed kunna spela för The Socceroos. Han var bara en av Melbourne Victorys många fina värvningar under försäsongen och har hittat till rätta bra i sin nya klubb, i dagsläget är han klart den vänsterback i A-League som har störst potential.
 
Curtis Good (20), Newcastle United U-21, U-21 Premier League (U-21 1)
Efter en mycket imponerande debutsäsong i Melbourne Heart förra året så snappade engelska Newcastle upp honom. Det har gått bra för Good som också varit utlånad till Bradford City som ju hade en så minnesvärd kampanj i Ligacupen innan Swansea blev för svåra i finalen. Good är fortfarande ung men lär nog få speltid via en utlåning även nästa säsong.

Tor 2013-03-14 14:27:12
Author

Fler artiklar om Australien

Kvalspel mot Syrien väntar