Ecuador 1-2 Senegal: VM över för Ecuadors del

Ecuador mäktade inte med Senegal som vann den sista gruppspelsmatchen.

Den stora skrällen ifrån det sydamerikanska kvalet, Ecuador, följde upp 0-2-vinsten mot Qatar i premiären med att spela 1-1 mot Holland. Ett bra resultat mot Holland som får ses som den på förhand stora gruppfavoriten. Ecuador sälldes nu mot Senegal i den sista gruppspelsmatchen. Senegal som hade tagit tre poäng inför den här matchen.

Matchen
Senegal inledde matchen bäst. De hade både mer av bollinnehavet och var bättre i speluppbggnaden än Ecuador. Senegal hade ett varierat anfallsspel. Både inspel från kanterna, skott utanför straffområdet och instick mellan Ecuadors försvarare. De borde ha tagit ledningen då de hade 2-3 klara lägen första kvarten. Avsluten saknade skärpa. De gick utanför. Ecuador-spelarna såg tagna ut. De hade inte samma pondus, aggressivitet och presspel som mot Qatar i öppningsmatchen i mästerskapet. Ecuador hade väldigt svårt att skapa målchanser. De hade inte ett endaste avslut på mål i första halvlek. I slutet av halvleken dömde domaren straff för Senegal sedan Hincapie kommit in i full fart och tacklat Sarr när Sarr och Felix Torres försökt att nå bollen först. Hincapie var oförstående till domslutet. Ismaila Sarr stegade fram till straffpunkten och placerade säkert in 0-1 i målvaktens vänstra hörn. Det var irriterat mellan ett par spelare från respektive lag på övertiden. Enner Valencia var en av dem inblandade. Enner Valencia och Moises Caicedo hade fått en tuff smäll vardera i halvleken som de grinat illa för.

Ecuador gjorde ett byte i halvid. José Cifuentes kom in isället för Carlos Gruezo. Ecuador inledde andra halvlek bättre än vad de visade upp i första. Ecuador lyckades bygga upp längre spelsekvenser på Senegals planhalva. Senegaleserna pressade de ecduadorianska bollhållarna. Andra halvlek innehöll tuffa tacklingar. Halvleken handlade mer om tacklingar och att vinna dueller än finess och skönspel. De tekniska bitarna fungerade inte för Ecuador. Senegaleserna visade mer hunger. I den 67:e minuten kvitterade Ecuador. Mittbacken Felix Torres nickskarvade en hörna mot den bortre ytan som Moises Caicedo omarkerad tryckte in i mål. Senegal behövde bara tre minuter för att återta ledningen. En frispark lyftes in i Ecuadors sraffområde och bollen hamnade tillslut hos Kalidou Koulibaly som satte bredsidan till. 1-2. Senegaleserna hade ett övertag i de fysiska duellerna. Det var ont om målchanser i halvleken. Ecuador-spelarna lyfte in bollen i slutminuterna i hopp om att få in en kvittering. Dock utan att det gav något resultat.

Ecuador utslagna
Tack vare förlusten mot Senegal tog VM slut redan här. Ecuador hamnade trea i gruppen vilket gör att de inte går vidare till slutspel. Det får ses som en besvikelse med tanke på deras resultat i VM-kvalet och samt utgångsläget inför matchen mot Senegal.

Startelvor
Ecuador (4-3-3): H.Galindez; P.Estupiñan, P.Hincapie, F.Torres, A.Preciado (85' J.Porozo); M.Caicedo, C.Gruezo (46' J.Cifuentes), A.Franco (46' J.Sarmiento); E.Valencia, M.Estrada (64' D.Reasco), G.Plata.

Senegal (4-2-3-1): E.Mendy; I.Jakobs, A.Diallo, K.Koulibaly, Y.Sabaly; P.Gueye, P.Ciss (74' N.Mendy); I.Sarr, I.Gueye, I.Ndiaye (75' B.Dieng); B.Dia (90+5' P.A.Cisse).

TV: Caicedos fullträff mot Leicester