Genomgång av Charlotte FC:s trupp
Österrikaren Christian Fuchs är Charlotte FC:s mest namnstarka värvning så här långt.

Genomgång av Charlotte FC:s trupp

Nästa år ansluter Charlotte FC till MLS och blir ligans 28:e lag. I den här artikeln går Johan Dykhoff igenom hur Charlottes truppbygge ser ut så här långt.

För ganska precis två år sedan, närmare bestämt 17 december 2019, aviserade MLS att ett expansionslag hade tilldelats Charlotte, North Carolina. Under ledning av miljardären och hedgefond-VD:n David Tepper hade det som senare skulle komma att döpas till Charlotte FC satt ihop ett tillräckligt övertygande case för att Charlotte skulle anses vara en lämplig expansionsstad för MLS. Då var tanken att Charlotte skulle börja spela i MLS säsongen 2021, men sen kom en pandemi och ställde till det vilket gjorde att Charlottes inträde försenades ett år till 2022.

Nu börjar vi närma oss Charlottes debutsäsong i MLS, inte minst med tanke på den rekordtidiga säsongsstarten av MLS nästa år. Redan 26 februari drar MLS-säsongen 2022 igång och för Charlotte FC väntar då en bortamatch mot D.C. United. Den första hemmamatchen spelas 5 mars mot LA Galaxy på Bank of America Stadium, samma arena som NFL-laget Carolina Panthers spelar på som också ägs av David Tepper.

I den här artikeln kommer jag gå igenom hur truppbygget ser ut så här långt för Charlotte FC. Vi kan dock börja med tränarposten, för där hittar vi ett intressant doldisnamn. I juli presenterades Miguel Ángel Ramírez, en 37-årig spanjor bördig från Las Palmas, som Charlotte FC:s första huvudtränare genom tiderna. Han har huvudsakligen varit ungdomstränare i sin karriär och det bl.a. i Spanien, Grekland och Qatar men senast kommer han från en bara tre månader lång och inte särskild framgångsrik sejour som tränare för brasilianska Internacional.

Vidare då till spelartruppen. Två målvakter finns kontrakterade så här långt och det handlar om mexikanen Pablo Sisniega, som Charlotte tradade till sig från LAFC, och kroaten Kristijan Kahlina som bara häromdagen värvades från bulgariska Ludogorets. Förmodligen ska minst en målvakt till in i truppen och min gissning är att det blir en tredjemålvakt som kanske plockas i draften eller på fri transfer.

På backsidan ser det åtminstone numerärt ganska bra ut för Charlotte. MLS-fansen känner igen Harrison Afful, Jaylin Lindsey, Joseph Mora och Anton Walkes från sina insatser i andra MLS-klubbar. Bland försvararna hittar vi också det kanske kändaste namnet i Charlotte FC:s trupp i dagsläget, nämligen österrikaren Christian Fuchs som senast kommer från Leicester där han var med och vann den sensationella ligatiteln 15/16. Han har varit utlånad till Charlotte Independence i USL Championship sedan i somras för att inte gå för lång tid utan träning och matchspel. Resterande försvarare i truppen är ynglingen Adam Armour som är amerikan men som senast kommer från spel i Nürnberg, uruguayanen Guzmán Corujo och polacken Jan Sobocinski.

På mittfältet finns så här långt fem spelare kontrakterade och det handlar till att börja med om amerikanen Brandt Bronico, som värvades från Chicago Fire redan för ett år sen. Han har likt Fuchs varit utlånad till Charlotte Independence den här säsongen. Två ecuadorianer har hämtats in i form av Jordy Alcívar från L.D.U. Quito och Alan Franco, ej att förväxla med den argentinske försvararen i Atlanta med samma namn. Den här Alan Franco är en innermittfältare som har lånats in från Atlético Mineiro. Australiern Riley McGree har värvats från Adelaide United och spanjoren Sergio Ruiz värvades så tidigt som sommaren 2020 från Racing Santander, men har sedan dess varit utlånad till Las Palmas. Den senaste tiden har dock Ruiz dragits med psykiska problem och har därför spelat väldigt lite. Det återstår att se om han kommer vara tillgänglig för spel när MLS-säsongen drar igång nästa år.

Tre anfallare har Charlotte värvat så här långt och det handlar om amerikanen McKinze Gaines, som plockades i expansionsdraften från Austin FC, peruanen Yordy Reyna som kommer på fri transfer efter att senast ha representerat D.C. United och den 19 år gamle brassen Vinicius Mello som har värvats från tränaren Miguel Ángel Ramírez tidigare klubb Internacional.

Dessa 18 spelare utgör Charlotte FC:s trupp i dagsläget. Gissningsvis siktar de på att värva åtta-tio spelare till innan ligapremiären i slutet av februari. Charlotte har ännu inte utnyttjat någon Designated Player-plats i truppen och med tanke på ägaren David Teppers djupa fickor bör det finnas möjlighet att ta in några riktigt bra namn.

Johan Dykhoff@johandykhoff342021-12-29 09:00:00
Author

Fler artiklar om USA