Guillermo Ochoa - Namnet på allas läppar

Guillermo Ochoa - Namnet på allas läppar

Guillermo Ochoa skapade eko i fotbollsvärlden efter matchen mot Brasilien.

Guillermo, pappa till den snart 1,5 år unga flickan Lucciana, togs ut till VM redan 2006. Då med Ricardo Lavolpe som förbundskapten. Fyra år senare, VM 2010 i Sydafrika, skulle "Memo" vakta det mexikanska målet. Men Efrain Flores bänkade Ochoa till förmån för den skrälluttagna lille kaninen Oscar Perez. Oscar Perez som tillsammans med Cuauhtemoc Blanco var dem två spelarna i den mexikanska truppen som fick supportrarna att höja på ögonbrynen. 

Inför årets upplaga av mästerskapet har kampen om platsen mellan stolparna stått mellan Jesús Corona och Guillermo Ochoa. Förbundskaptenen valde tillslut att ställa Europaproffset Ochoa mellan stolparna. Den 28-årige målvakten har så äntligen fått sin revansch från VM 2010 i Sydafrika. 

Mot Brasilien var det ett starkt kollektiv, framförallt i defensiven, som imponerade för Mexikos del. Men det var varken fixstjärnan Neymar, OS-hjälten Oribe Peralta eller Oscar som skulle pryda rubrikerna efter matchen. Istället är det Guillermo Ochoa som skapat eko i fotbollvärlden, både i och utanför Mexikos gränser. Den Guadalajara-födde målvakten spikade igen mot värdnationen och stod för ett par riktigt svettiga räddningar, bland annat den här räddningen som jämförts med Gordon Banks legendariska räddning på Peles avslut i VM 1970. "Memo" berättade efter matchen att det var hans bästa mach i karriären. Luiz Felipe Scolari, Kobe Bryant, Pelé, Radamel Falcao och Daniel Alves är ett axplock av dem som har hyllat Ochoa efter den heroiska insatsen. Hemma i Mexiko har han helgonförklarats och rubrikerna lyder "San Ochoa". 

Ossian Lindströmossianlindstrom@hotmail.com@OssianOsito2014-06-21 21:15:00
Author

Fler artiklar om Mexiko