Här är "Årets lag" i MLS
Andre Blake från Philadelphia Union kom med i "MLS Best XI" för andra gången i karriären.

Här är "Årets lag" i MLS

MLS har idag presenterat 2020 års "MLS Best XI", det vill säga "Årets lag". Årets grundserievinnare Philadelphia Union har tre representanter med och för flera spelare är det inte första uttagningen i MLS Best XI.

MLS-säsongen 2020 är inte till ända än på några veckor, men MLS har likväl redan tagit ut och presenterat årets "MLS Best XI". Detta är benämningen på "Årets lag" i MLS och det har tagits ut ända sedan MLS:s premiärsäsong 1996. Sedan 2012 tas laget ut med en 3-4-3-uppställning och det tenderar att vara ganska påfallande offensivt viktat.

Vi börjar bakifrån och mellan stolparna hittar vi grundserievinnarna Philadelphia Unions jamaicanske målvakt Andre Blake, som även fick "Goalkeeper of the Year"-utmärkelsen i år. Detta är andra gången Blake kommer med i MLS Best XI. Första gången var 2016.

I tremannabacklinjen hittar vi två spelare som är med för första gången, nämligen nyss nämnde Andre Blakes lagkompis Mark McKenzie och Columbus Crews ghanan och lagkapten Jonathan Mensah. I backlinjen hittar vi även Walker Zimmerman från Nashville SC. Zimmerman kom med i MLS Best XI även ifjol, men då spelade han för Los Angeles FC. Han fick i år dessutom "Defender of the Year"-utmärkelsen och får sägas vara en av årets bästa värvningar i MLS. Noterbart att Anton Tinnerholm alltså inte kom med här trots en mycket bra säsong. Tyvärr brukar det vara ganska svårt för ytterbackar att ta sig in i MLS Best XI.

På mittfältet har vi till att börja med Philadelphias yngling Brenden Aaronson, som efter årets säsong flyttar till Red Bull Salzburg. Han kamperar ihop med Portland Timbers veteran Diego Chará, Seattles uruguayanske spelfördelare Nicolás Lodeiro och Toronto FC:s spanske stjärna Alejandro Pozuelo. För Aaronson, Chará och Lodeiro är detta första gången de kommer med i MLS Best XI, medan Pozuelo kom med även ifjol.

Längst fram i laget är det idel västkustbaserade spelare. Jordan Morris från Seattle utgör anfallet tillsammans med lagkamraten Raúl Ruidíaz och skyttekungen Diego Rossi från Los Angeles FC. Ingen av dessa spelare har kommit med i MLS Best XI tidigare.

Jag har ovan nämnt vissa av vinnarna av MLS:s individuella utmärkelser i år, men nedan listar jag dem på ett mer översiktligt sätt tillsammans med de utmärkelser som jag inte nämnt i denna text.

Goalkeeper of the Year - Andre Blake (Philadelphia Union)
Defender of the Year - Walker Zimmerman (Nashville SC)
Young Player of the Year - Diego Rossi (Los Angeles FC)
Newcomer of the Year - Lucas Zelarayán (Columbus Crew)
Comeback Player of the Year - Bradley Wright-Phillips (Los Angeles FC)
Golden Boot (d.v.s. skyttekung) - Diego Rossi (Los Angeles FC)
Coach of the Year - Jim Curtin (Philadelphia Union)

MVP-utmärkelsen återstår att delas ut och där vill jag mena att Alejandro Pozuelo från Toronto FC är favorit. Övriga fyra nominerade till den utmärkelsen har alla nämnts ovan. Det handlar om Andre Blake, Nicolás Lodeiro, Jordan Morris och Diego Rossi. Utöver MVP-utmärkelsen ska även utmärkelserna "Goal of the Year", "Save of the Year" och "Humanitarian of the Year" utses.

Johan Dykhoff@johandykhoff342020-11-20 20:12:00
Author

Fler artiklar om USA