Lagbanner
2015-09-07 20:45

Rumänien - Grekland

Inför Schweiz-Honduras: Vem bryr sig förutom vi?
<b>BRYDD FÖRBUNDSKAPTEN: "Hur ska vi klara detta?"</b> Honduras har en liten strimma hopp kvar. Griper de sista halmstrået?

Inför Schweiz-Honduras: Vem bryr sig förutom vi?

Honduras har en chans att ta sig vidare. En liten sådan. Men då måste Schweiz besegras imorgon kväll.

Det återstår en fajt att avklara för det honduranska manskapet den mot Schweiz.

En vinst och laget har en viss chans till avancemang.

Realiteten? Honduras får åka hem redan om dryga dygnet. Och ärligt talat: Hur många bryr sig?

Det pågår som bekant en hetare match någon annanstans i Sydafrika imorgon kväll vid halv nio.

SCHWEIZ

Schweiz har så här långt imponerat med en vattentät defensiv och har skaffat sig ett utmärkt utgångsläge inför slutrundan.

Seger med ett par mål mot Honduras och avancemanget är mycket nära.

Men då måste alplandet kunna ställa om sitt spel till ett förande sådant. Då måste laget kunna utnyttja Honduras uppenbara brister.

Än så länge har mittfältsstjärnan Gökhan Inler fått mycket beröm för sina insatser. Och Inler är en etablerad Serie A-mittfältare så kapaciteten råder det inga tvivel om.

I matchen mot Honduras saknar man högeryttern tillika West Ham-spelaren Valon Behrami (bilden) som märkligt nog och här är han inte ensam i detta VM – blev utvisad i förlustmatchen (0-1) mot Chile.

Vi blev fullständigt chockade över det röda kortet mot Chile. Vi lät oss bli alltför pressade långt bak i början, även om vi gick ut med inställningen att anfalla. Det är hårt jobb med tio man, säger Schweiz mittback Steve von Bergen till FIFA.com.

Vi är arga för tillfället men vi har fortfarande en stor chans, förutsatt att vi slår Honduras.

HONDURAS

Två raka förluster och 0-3 i målskillnad för Honduras än så länge. Nollan på "plussidan" är fullt logisk, ty Honduras har egentligen inte skapat en enda målchans.

Maken till uddlös offensiv är sällan skådad.

Bakåt har det sett lite bättre ut, men då framför allt genom mittlåset Osman Chávez/Maynor Figueroa. Dessa två har fredat Noel Valladares mål på ett synnerligen hedervärt sätt.

Och visst har Maynor (bilden) sett ut att trivas centralt i banan?

Mot Spanien var David Suazo tillbaka från start. Den tidigare så kvicke anfallare kom dock inte till sin rätt i en svår matchbild och såg aningen malplacerad ut. Konstigt nog var den mot Chile startande Edgar Álvarez petad - han hade kunnat tillföra ett hot med sin snabbhet.

Vidare såg vi Walter Martínez delta senast, en laguttagning som i alla fall för mig förbryllar.

Ramón Núñez, som senare kom in i hans ställe, är ett betydligt bättre val på den offensiva mittfältsplatsen.

– Vi måste gå för vinst och värdigheten måste komma fram. Vi måste ta med i beräkningen att vi fortfarande matematiskt har ett visst hopp om att gå vidare, säger förbundskaptenen Reinaldo Rueda till FIFA.com.

HONDURASREDS. VM-TIPS

3-1: Varför tror jag att Honduras gör mål? Ja, det frågar jag mig själv, sannerligen. Jag gick helt enkelt på någon slags känsla, men det mest troliga är ändå ett "nollat" landslag. Schweiz å sin sida bör kunna sätta ett par bollar bakom Valladares även om man kan sätta vissa frågetecken kring deras förmåga att styra matcherna.

Palacios2010-06-24 20:30:00
Author

Fler artiklar om Honduras