Inför Aperturan: 5 nyförvärv - Blir det succé för Oliver Torres?
Oliver Torres lämnar Sevilla för Monterrey.

Inför Aperturan: 5 nyförvärv - Blir det succé för Oliver Torres?

Skribenten har plockat ut fem nyförvärv som är värda att hålla ett extra öga på.

Oliver Torres (Monterrey)

Monterrey har till den här säsongen gjort klart med spanjoren Oliver Torres. Ett namnstarkt nyförvärv. Han har tidigare spelat i Atletico de Madrid, Villarreal, Porto och Sevilla. Sevilla är hans senaste klubb. Hans kontrakt med Sevilla gick ut tidigare i somras. Då kontrakterade Monterrey honom. Hans kontrakt med "Rayados" sträcker sig till sommaren 2027. I mexikansk media har han sagt att lagkamraten och tillika landsmannen Sergio Canales bara behövde tre minuter för att övertyga Torres att skriva på för den mexikanska klubben. Han är en teknisk och spelskicklig innermittfältare som blir spännande att följa. Konkurrensen är hård på Monterreys mittfält. Men räkna med att han är tänkt för startelvan.


Arturo Gonzalez (Pachuca)

Gonzalez lämnade Monterrey tidigare under sommaren för spel i Pachuca. Precis som tidigare landslagsspelare som Rafael Marquez, Hugo Ayala och Andrés Guardado har även Arturo fått sin fotbollsfostran i Atlas. "Ponchito" som han kallas för har inte hoppat runt i klubbar i sin karriär. Fram tills den här sommaren har han endast spelat i Atlas och Monterrey. Han har ett bra tillslag i vänsterfoten. Han har både u- och a-landskamper för Mexiko. 29-åringen tillför välbehövlig rutin till en annars relativt orutinerad trupp. 


Erick Sanchez (América)

Mittfältarens övergång från Pachuca till Club América är en av sommarens största övergångar i Liga MX. Efter att ha ryktats till flera klubbar, både i Mexiko och Europa, blev det inte Sevilla, där han såg ut att hamna, utan istället América. I och med värvningen av Sanchez har América förstärkt mittfältet samtidigt som man har försvagat Pachuca. 24-åringen har värvats för att ta en plats på Américas centrala mittfält. Han togs ut till sommarens upplaga av Copa América. Där fick han dock väldigt lite speltid. Han är en spelare som jobbar hårt i det tysta. Visar sig spelbar, löper mycket och tar smarta löpningar in i motståndarnas straffområde. En ganska polerad och disciplinerad spelare. 


Fernando Tapia (Tigres)

Tigres la här om dagen vantarna på vad som kan vara Mexikos kommande landslagsmålvakt. Tapia har de två senaste säsongerna gått från klarhet till klarhet i ett halvdant Queretaro. Tigres kommer att ha en mycket bra målvaktsuppsättning den här säsongen. Frågan är om Tapia redan värvats för startelvan eller som påläggskalv. Nahuel Guzman, 38 år, håller fortfarande en hög nivå.


Giorgos Giakoumakis (Cruz Azul)

Cruz Azul har under sommaren köpt den grekiska anfallaren Giakoumakis från MLS-klubben Atlanta United. Giakoumakis har gjort det bra i de tre senaste klubbarna han spelat i. Han är en skicklig målgörare som tidigare bland annat vunnit skytteligan i Holland, när han spelade i VVV-Venlo. Han är en nia som har en skaplig längd med sina 186 centimeter. Kan Martin Anselmi få Cruz Azul att spela lika bra som de gjorde förra säsongen, ja då kan mycket väl Giorgos bli en succé i sin nya klubb. Undertecknad ser Giakoumakis även som en kandidat till att vinna skytteligan.

Ossian Lindströmossianlindstrom@hotmail.com@OssianOsito2024-07-06 22:09:00
Author

Fler artiklar om Mexiko