Inför El Súper Clásico
El Super Clasico!!

Inför El Súper Clásico

Mexikos hetaste match spelas den här helgen! Chivas åker till Mexiko City för att ta sig an Club América i ett glödhett möte.

Bakgrunden
 
Första gången lagen möttes vann Chivas med 1-0. Det följande mötet lagen emellan vanns av Club América med hela 7-2! Det var under många år dessa två klubbar som regerade i den mexikanska ligan och det är även dom här två lagen som har plockat flest ligatitlar, América innehar 10 ligaguld och Chivas 11! 
 
Det är två klubbar med helt olika filosofier och verksamheter. Chivas är "det mexikanska folkets lag". En klubb som inte tillåter utländska spelare i klubben och som satsar på sin framgångsrika akademi. Spelare så som Javier "Chicharito" Hernandez, Carlos Salcido, Omar Bravo och Marco Fabian är bara några av storspelarna som har fostrats i den anrika klubben. América är ett mäktigt lag som under åren har haft storstjärnor och stark ekonomi. Medan Chivas endast spelar med inhemska spelare så 
har de gulblåaröda öppnat den stora plånboken och köpt in spelare både i och utanför Mexiko. Carlos Hermosillo, Cuauhtemoc Blanco, Pavel Pardo och Salvador Cabañas är ett axplock av storstjärnor som lirat i Club América. 
 
I dagsläget är det stor skillnad mellan lagen även resultatmässigt. Chivas går riktigt knackigt även om man vann den senaste liga-matchen! Det är ett ung och talangfullt lag som förra säsongen i princip endast bestod av ett gäng unga och orutinerade ungdomar, ordagrant, som förväntades leverera. Den unge super-talangen Erick "El Cubo" Torres gick mer eller mindre direkt in i inte bara A-laget utan dessutom i startelvan när Javier Hernandez stack från klubben för två år sedan. Han sades vara den "nya Chicharito" innan han ens hade hunnit debutera. Torres har inte hållit dom enorma förväntningarna som många har på 19-åringen! Inför säsongen så har man värvat in mittfältaren Luis Ernesto Perez och anfallaren Rafael Marquez Lugo som båda håller en väldigt hög klass men tillför framför allt detta unga Guadalajara en gigantiskt stor portion rutin vilket är välbehövligt. Man har trots det inte inte fått igång maskineriet även om man sakteligen börjar att komma igång. Man har en uppsjö av unga och talangfulla spelare som bara väntar på att få slå igenom! 
 
Club América då? Jo, efter att ha gått knackigt ett par säsonger så ser man onekligen ut att ha kommit på rätt spår igen. Man har tonat ner prestige-värvandet och fått ihop ett bättre spelande lag än på länge. Man har ett lag mixat av teknik och snabbhet med fysik. Man har framför allt stabiliserat upp försvaret och den egna produkten Diego Reyes, som i somras var given i Mexikos OS-lag, går från klarhet till klarhet. Man har under en längre tid saknat en målskytt av rang som kontinuerligt levererar. Det har man numer i 
den spänstiga ecuadorianen Christian "Chucho" Benitez som man köpte ifjol från Santos Laguna. Man har, till skillnad från Chivas, presterat bra den här säsongen och har nog en växel till att kunna lägga i om det skulle behövas! 
 
Det finns en hel del intressanta matcher i matchen. En av dessa finner vi på det centrala mittfältet: Jesus Molina(América) VS Jorge Enriquez. Två fysiskt väldigt starka spelare som båda är bra på huvudspelet och att vinna boll. Molina är den lite elegantare och spelskickligare av dom. För Chivas del så ser varken Xavier Baez, Luis Perez, Omar Arellano eller Marco Fabian då alla dessa dras av skador. För Américas del så saknar man Efrain Juarez som fortfarande är skadad och Raul Jimenez som blev utvisad i den senaste matchen. Guadalajara ser ut att få det tuff med så många nyckelspelare som inte kommer att kunna medverka i den glödheta bataljen. 2-0 till América känns som ett troligt resultat, men i El Clasico kan allt hända! 
 

Ossian Lindströmossianlindstrom@hotmail.com@OssianOsito2012-10-06 04:13:00
Author

Fler artiklar om Mexiko