Inför matcherna mot Valencia och USA: Mexikos trupp - Sista dansen är kommen
Andrés Guardado.

Inför matcherna mot Valencia och USA: Mexikos trupp - Sista dansen är kommen

Redaktionen går igenom den trupp som förbundskapten Javier Aguirre har tagit ut till Mexikos två kommande matcher.

För Mexikos herrar väntar två landskamper. Först mot FC Valencia och sedan mot rivalen USA. Det här blir Javier Aguirres tredje och fjärde match, sedan han tog över efter Jimmy Lozano. Jämfört med Aguirres första trupputtagning har han gjort en del förändringar. 


Målvakter
Luis Malagon (América, Mexiko)
Guillermo Ochoa (AVS, Portugal)
Raul Rangel (Chivas, Mexiko)

Kommentar: Guillermo Ochoa som inför den här säsongen bytte klubb, är tillbaka i landslagstruppen. Kanske att han är tänkt som ett möjligt namn till VM-truppen om två år? I övrigt inga direkta överraskningar. Undertecknad hade hoppats på att någon av de två framtidshoppen Alex Padilla eller Fernando Tapia skulle finnas med i truppen. Istället blev det Raul Rangel och Luis Malagon som togs ut tillsammans med veteranen Ochoa.


Backar
Cesar Montes (Lokomotiv Moskva, Ryssland)
Jorge Sanchez (Cruz Azul, Mexiko)
Johan Vasquez (Genoa, Italien)
Jesus Angulo (Tigres, Mexiko)
Jesus Orozco (Chivas, Mexiko)
Bryan Gonzalez (Pachuca, Mexiko)
Rodrigo Huescas (Köpenhamn, Danmark)

Kommentar: Backuppsättningen är väntad med Cesar Montes och Johan Vasquez. Att Jesus Orozco är uttagen förvånar inte undertecknad, trots att han bara har spelat ett fåtal a-landskamper. Det som sticker ut är att Europa-proffset Rodrigo Huescas finns med. Huescas som inför den här säsongen lämnade Cruz Azul för spel i den danska toppklubben FC Köpenhamn. Han kan användas längs hela högerkanten. I Köpenhamn har han främst spelat som högerback. Han har fått ordentligt med speltid i sin relativt nya klubb. Landslaget behöver som bekant föryngra landslaget. Då är Bryan Gonzalez, Jesus Orozco och Huescas ett steg i rätt riktning. Gonzalez och Huescas är 21 år medan Orozco är 22 år.


Mittfältare
Andrés Guardado (Leon, Mexiko)
Edson Alvarez (West Ham, England)
Carlos Rodriguez (Cruz Azul, Mexiko)
Luis Romo (Cruz Azul, Mexiko)
Roberto Alvarado (Chivas, Mexiko)
Diego Lainez (Tigres, Mexiko)
Sebastian Cordova (Tigres, Mexiko)
Ozziel Herrera (Tigres, Mexiko)
Marcel Ruiz (Toluca, Mexiko)
Obed Vargas (Seatte Sounders, USA)

Kommentar: Bland de uttagna mittfältarna är det två namn som sticker ut. Dels är det den stora överraskningen Obed Vargas. Mexikan-amerikanen spelar till vardags i MLS-klubben Seattle Sounders. Han väljer nu att representera Mexiko. På u-nivå har han representerat både Mexiko och USA. Det andra namnet som sticker ut är ikonen Andrés Guardado. "Prinsen" som han kallas för har spelat 178 a-landskamper och medverkat i fem Världsmästerskap. Han har dessutom varit lagkapten i landslaget. Det här blir hans sista dans - han kommer att tackas av. Marcel Ruiz har bara spelat en a-landskamp tidigare. Uttagningen av honom är dock inte en dag för tidig. Toluca-mittfältaren har imponerat i flera säsonger. Tidigare förbundskaptener har valt att inte ta ut honom - trots att han gjort succé i ligan. Ett glädjande besked att se honom bli uttagen. Förhoppningsvis får han speltid i någon av de två stundande matcherna. Helst i tävlingsmatchen mot USA. Sebastian Cordova, Diego Lainez och Ozziel Herrera som alla tre spelar i Tigres till vardags är uttagna. På vilken position Cordova är tänkt att spela på, kommer med största sannolikhet att bero på vilken formation Javier Aguirre väljer att använda. Använder sig Aguirre av 5-3-2 placeras Cordova på mittfältet. Blir det att Aguirre däremot använder sig av 4-2-3-1 kan Cordova både spela som högerytter, central mittfältare och offensiv mittfältare. Undertecknad tror att han främst är tänkt som offensiv mittfältare om det blir den formationen. Detta baserat på övriga mittfältare i truppen. 


Anfallare
Raul Jimenez (Fulham, England)
Henry Martin (América, Mexiko)
Alexis Vega (Toluca, Mexiko)
Cesar Huerta (Pumas, Mexiko)
Guillermo Martinez Ayala (Pumas, Mexiko)
German Berterame (Monterrey, Mexiko)

Kommentar: Ett av ämnena i mexikansk media, när det kommer till landslaget, är att German Berterame är uttagen. Berterame spelar till vardags i Monterrey. Han är född och uppväxt i Argentina. Det är tack vare att han spelat i Liga MX i flera år som gör att han kan representera Mexiko. Raul Jimenez gör comeback i landslaget. Med tanke på hans fina form, så är det ingen överraskning. Raul Jimenez, Henry Martin, Guillermo Martinez Ayala och Berterame är alla fyra centrala anfallare. Alexis Vega kan både spela som offensiv mittfältare, vänsterytter och central anfallare. 

Ossian Lindströmossianlindstrom@hotmail.com@OssianOsito2024-10-05 18:30:00
Author

Fler artiklar om Mexiko