Lagbanner

IrakNytt (10/9)

Det är mycket intresse kring irakisk fotboll bland irakiska fotbollsfans, men ibland kan det tyvärr vara svårt att hitta artiklar om den irakiska fotbollen. Med denna artikel görs ett försök att samla och uppdatera, er läsare, om de senaste nyheterna kring irakisk fotboll. Artikeln kommer att publiceras preliminärt på tisdagar och fredagar, men om intresset finns kommer den att publiceras med jämna mellanrum.

Petrovic Avskedad - Hakim Shaker ersätter

Under veckan beslöt det irakiska fotbollsförbundet att avskeda Petrovic från sin tjänst som förbundskapten för det irakiska fotbollslandslaget. Petrovic kommer att ersättas av Hakim Shaker. I ett pressmeddelande sade Abdul Khaliq Massoud, Vice ordförande för det irakiska fotbollsförbundet, att beslutet kom efter ett möte med Petrovic och förbundet. Enligt Massoud beskriver stämningen på mötet som positivt då Petrovic visade förståelse för förbundets önskan.
 
Vidare enade Massoud att Petrovic avstod en stor del av sin ersättning efter att ha blivit sparkad. Istället för de 250 000 dollar nöjde sig Petrovic med 75 000 tusen dollar. Vidare sade Massoud att Petrovic inte lyckades med sitt uppdrag med det irakiska fotbollslandslaget och har därmed beslutat att avsätta honom och tilldela uppgiften till Hakim Shaker. Under sin tid som förbundskapten, lyckades Petrovic förlora alla sina matcher. Vi tackar för tiden och önskar Petrovic all lycka.
 
Källa: Shafaq News
 
Zico ha mer pengar 

En tidigare förbundskapten för det irakiska landslaget, som inte tog sitt avskedande på ett bra sätt är Zico. Efter att ha fått lämna sin tjänst som förbundskapten har Zico ställt till problem angående en utebliven avgift som han anser sig ha rätt till. Zico har tidigare hotat att dra det irakiska fotbollsförbundet inför rätta för att lösa tvisten i en domstol. Under måndagen reste Najeh Hammoud, ordförande för det irakiska fotbollsförbundet, till Turkiet för ett möte med Zico för att försöka lösa tvisten och nå en kompromisslösning med den brasilianska tränaren.
 
Källa: Shafaq News
 
Olympiska landslaget i fotboll reser till Indonesien 

Under tisdagen meddelade det irakiska olympiska landslaget i fotboll att man kommer att spela två träningsmatcher mot två lag från norra Irak, där man för tillfället har ett träningsläger. Under fredagen förväntas man flyga till Indonesien för att genomföra ännu ett träningsläger i ett led av förberedelserna inför Islamic Solidarity Games.
 
Källa: Al sumariya

Senast från U-17 landslagets förberedelser inför VM 

Under tisdagen förväntas det irakiska U-17 landslaget återvända från den turkiska huvudstaden Istanbul efter att ha genomfört ett träningsläger i ett led av förberedelser inför U-17 VM i Förenade Arabemiraterna. Laget avslutade träningslägret med en träningsmatch mot Sverige där man spelade oavgjort (1-1). I ett telefon samtal med tidningen Al Sabbah , Sade tränaren för U-17 Landslaget Muafak Hussein att det har varit en intensiv träningsläger där man har tränat hårt. I matchen mot Sverige ansåg Hussein var laget bra och att man dominerade matchen, men på grund av dålig fokus och skärpa framför motståndarlaget slutade matchen 1-1. Vidare menade Hussein att det defensiva spelet är inte är hundra procentigt och det är något som man tränar på för fullt. Höjdpunkterna från Irak - Sverige matchen kan ni hitta på forumet. 
 
Källa: Al Sabbah
 

Maher Hammadi Hasson2013-09-10 14:58:54
Author

Fler artiklar om Irak