Lagbanner
Årets sämsta lag 2012
Rafael Márquez (vit tröja) har inte varit bättre än att han kommer med i den här elvan.

Årets sämsta lag 2012

Efter att häromdagen ha lagt upp "Årets lag" i MLS kommer här den raka motsatsen, d.v.s. en elva med spelare som inte kan se tillbaka på 2012 med någon större stolthet.

Nedan följer traditionsenligt årets sämsta lag i MLS, d.v.s. en elva bestående av spelare som inte har anledning att se tillbaka på 2012 med någon vidare stolthet. Några spelare var givna, andra krävde mer eftertanke. Håll tillgodo!

Målvakt: Joe Bendik, Portland Timbers

Målvaktsposten var svår för jag tycker att det har varit skralt med målvakter som har utmärkt sig på ett negativt sätt i år. Bendik får platsen eftersom han hade sämst räddningsprocent (52 %) av alla målvakter som spelade minst en handfull matcher i grundserien. Bättre lycka nästa år, säger MLS-redaktionen till den f.d. Sogndalmålvakten.

Högerback: Jeremy Hall, Toronto FC

Det är inte ofta man ser ytterbackar som är så dåliga på att försvara som Jeremy Hall. Hans offensiva egenskaper är det inga större fel på, men det är som om killen aldrig ens har hört talas om orden markering och positionsspel. En intensivkurs i försvarsspel med typ Paolo Maldini skulle vara en lämplig julklapp för Jeremy Hall!

Mittback: David Júnior Lopes, Los Angeles Galaxy

Brassen David Júnior Lopes måste vara en av de sämsta spelarna någonsin att titulera sig MLS-mästare (och även att göra mål på Real Madrid, vilket han gjorde i en träningsmatch i somras) . Lopes togs in tidigt under säsongen från Chivas USA, där han hade spelat sig ur startelvan, när Galaxy var i desperat behov av mittbackar. Lopes hade ett finger med i spelet i flera av Galaxys defensiva haverier tidigt under säsongen och lär inte få vara kvar speciellt länge till när Bruce Arena börjar trimma truppen inför 2013.

Mittback: Miguel Aceval, Toronto FC

Den chilenske landslagsmeriterade backen Miguel Aceval var en av de spelare som hämtades in av Aron Winter inför årets säsong för att ta upp Toronto ur bottenträsket. Aceval hann spela fem matcher i säsongsinledningen (alla förluster) innan han bänkades för gott. I juni greps han tillsammans med två lagkamrater i samband med en bortamatch i Houston för "public intoxication" (fylla på allmän plats) och drygt en månad senare kom man överens om att bryta hans kontrakt, och Aceval återvände då till chilenska ligan.
 
Vänsterback: Porfirio López, Philadelphia Union

Att som 27-årig A-landslagsmeriterad vänsterback för Costa Rica bli petad till förmån för en ganska orutinerad 24-årig inhemsk spelare som egentligen är mittfältare, det är inte speciellt bra, va? Nej, det är precis vad det inte är. Lopéz avtal förlängdes inte efter årets säsong och Philadelphias jakt på en vänsterback värd namnet, sedan Jordan Harvey tradades till Vancouver förra sommaren, går vidare.

Mittfältare: Rafael Robayo, Chicago Fire

Med 180 matcher för colombianska Millonarios under bältet trodde man att Robayo skulle bli en kraft att räkna med för Chicago när han värvades inför årets säsong. Så blev det tyvärr inte. I juli lånades han tillbaka till Millonarios efter att ha spelat sexton matcher, varav bara tre från start. Oddsen på att Robayo inte återvänder till Chicago är låga.

Mittfältare: Rafael Márquez, New York Red Bulls

Om man är näst betald i ligan så borde man rimligen vara en av ligans absolut bästa spelare och största profiler. Márquez är långt ifrån gräddan av MLS-spelare, och i den mån han är en profil överhuvudtaget så är det inte på positiva grunder, utan snarare för att han drar på sig onödiga kort, hänger ut lagkamrater i media och skadar sig i tid och otid. Den sportsligt ansvarige som lyckas sälja Márquez lär bli "Employee of the Year" hos New York Red Bulls. En av få positiva saker jag kan säga om Márquez och hans insatser i MLS är att han ibland slår ruskigt sköna svepande långbollar, oftast till en smart djupledslöpande Thierry Henry.

Mittfältare: Victor Pálsson, New York Red Bulls

En islänning som värvades inför säsongen från skotska Hibernian, men som inte blev någon vidare hit. Pálsson hade svårt att få speltid och när han väl fick beträda planen utmärkte han sig mest med att slå dåliga passningar och gå in vårdslöst i dueller. I augusti lånades han ut till NEC i holländska ligan, där han har fått lite mer speltid.

Anfallare: Sercan Güvenisik, San Jose Earthquakes

Tyskturken Sercan Güvenisik provspelade till sig ett kontrakt med San Jose inför säsongen, detta efter att under många år ha gjort ganska mycket mål på lägre nivå i Tyskland. I ett San Jose med tre anfallare i sitt livs form fick dock Güvenisik väldigt skralt med speltid och när han väl fick spela tog han inte tillvaro på chanserna. Lär inte få återvända till San Jose nästa år.

Anfallare: José Moreno, New England Revolution

Morenos övergång till New England drog ut på tiden på grund av oklarheter gällande avtalets giltighet. Det känns väldigt mycket New England över att den forward som de jobbade halvt ihjäl sig för att få till laget sen totalt misslyckas med att uppfylla förväntningarna och lämnar efter sex månader och bara sju spelade matcher.
 
Anfallare: Jorge Perlaza, Portland Timbers/Philadelphia Union

Precis som att man i fallet med Jeremy Hall sällan ser ytterbackar som är så dåliga på att försvara, så är det inte ofta man ser anfallare som är så dåliga på att avsluta som Jorge Perlaza. Karln må vara ruskigt snabb, men han har verkligen inget skott att tala om överhuvudtaget och det skvallrar hans blygsamma sex mål på 43 MLS-matcher om. Perlaza tradades till Philadelphia i somras i utbyte mot 2010 års förstaval i draften, Danny Mwanga, men Perlazas kontrakt bröts efter inte ens tre månader och bara två matcher för Philadelphia. Numera spelar han i Millonarios.

Johan Dykhoff@johandykhoff342012-12-06 08:45:00
Author

Fler artiklar om USA